Tenger gyĂŒmölcseivel töltött bao bun tĂĄlalva

Tenger gyĂŒmölcseivel töltött bao bun

A bao bun eredete egĂ©szen KĂ­nĂĄig nyĂșlik vissza, ahol mĂĄr Ă©vezredekkel ezelƑtt is gƑzölt tĂ©sztĂĄs Ă©teleket kĂ©szĂ­tettek. A modern vĂĄltozatok, mint a tengeri gyĂŒmölcsökkel töltött verziĂł, a nemzetközi konyhamƱvĂ©szet Ă©s az utcai Ă©telek fĂșziĂłjĂĄnak termĂ©kei. Technikailag a siker kulcsa a megfelelƑ gƑzölĂ©s, Ă©s hogy a tengeri alapanyagokat ne fƑzzĂŒk tĂșl – a rĂĄk, tintahal Ă©s kagylĂł gyorsan elkĂ©szĂŒl, de ha tĂșlsĂŒl, akkor gumiszerƱ lesz. A konyha megtelik az ĂŒnnepi hangulattal, miközben a bao bunok puhĂĄra gƑzölƑdnek, Ă©s a tenger gyĂŒmölcsei roppanĂłs zöldsĂ©gekkel pĂĄrolĂłdnak össze. Ez az Ă©tel remek vĂĄlasztĂĄs egy kĂŒlönleges vacsorĂĄhoz vagy ha vendĂ©geket vĂĄrsz – nemcsak lĂĄtvĂĄnyos, de harmonikus Ă©s gazdag Ă­zĂ©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 8 db Bao bun
⭕ 150 g GarnĂ©la
⭕ 100 g Tintahal karika
⭕ 100 g FƑtt kagylĂłhĂșs
⭕ 50 g Lilahagyma
⭕ 100 g Piros káposzta
⭕ 80 g SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss gyömbĂ©r
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 ek. Fekete szezámmag
⭕ 1 ek. Mikrozöldek

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    KezdĂ©skĂ©nt mosd meg Ă©s tisztĂ­tsd meg az összes tenger gyĂŒmölcseit. A garnĂ©lĂĄt hĂĄmozd meg, a tintahalkarikĂĄkat ellenƑrizd, hogy puhĂĄk legyenek, a kagylĂłhĂșst mĂĄr fƑtten hasznĂĄld. A lilahagymĂĄt, kĂĄposztĂĄt Ă©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt vĂ©kony csĂ­kokra szeleteld. A gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt reszeld le.

    Ha fagyasztott tenger gyĂŒmölcseit hasznĂĄlsz, alaposan olvaszd ki Ă©s itasd le rĂłluk a felesleges vizet, mielƑtt felhasznĂĄlnĂĄd Ƒket.

    2

    Egy tålban keverd össze a szójaszószt, szezåmolajat, gyömbért és fokhagymåt. Ebbe a keverékbe forgasd bele a tengeri alapanyagokat. Hagyd ållni 10 percig, hogy az ízek åtjårjåk a hozzåvalókat.

    Ne hagyd a tenger gyĂŒmölcseit tĂșl sokĂĄig pĂĄcolĂłdni, mert a szĂłjaszĂłsz megsĂłzhatja Ƒket Ă©s a textĂșrĂĄjuk is megvĂĄltozhat.

    3

    HevĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a pĂĄcolt garnĂ©lĂĄt, tintahalat Ă©s kagylĂłt, Ă©s pirĂ­tsd 3-4 percig, amĂ­g minden megpuhul Ă©s kellemes illatot ĂĄraszt. Ne sĂŒsd tĂșl, kĂŒlönben rĂĄgĂłs lehet!

    A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, mielƑtt a tenger gyĂŒmölcseit beleteszed, hogy ne fƑjenek, hanem piruljanak. Ha tĂșl sok vizet engednek, öntsd le rĂłla.

    4

    GƑzöld meg a bao bunokat bambuszgƑzölƑben vagy egy fĂ©m szƱrƑvel fedett lĂĄbasban 6-8 percig, amĂ­g puhĂĄk Ă©s ĂĄtfƑnek. Tartsd zĂĄrva a fedelet, hogy a gƑz ne szökjön el!

    Ha nincs gƑzölƑd, a bao bunokat mikrĂłban is megmelegĂ­theted egy kevĂ©s vĂ­zzel lefedve, de figyelj, hogy ne szĂĄradjanak ki.

    5

    Nyisd szĂ©t Ăłvatosan a bao bunokat, Ă©s rĂ©tegezd bele elƑször a zöldsĂ©geket: piros kĂĄposztĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt, lilahagymĂĄt. Ez ad frissessĂ©get Ă©s roppanĂłs textĂșrĂĄt.

    A zöldsĂ©geket elƑre kĂ©szĂ­tsd el, hogy a bao bunokat gyorsan meg tudd tölteni, amĂ­g mĂ©g melegek.

    6

    Helyezd rĂĄ a forrĂł tenger gyĂŒmölcseit, majd szĂłrd meg fekete szezĂĄmmaggal Ă©s mikrozöldekkel a tetejĂ©n. Tipp: a kontrasztos szĂ­nek nemcsak szemet gyönyörködtetƑek, hanem Ă­zben is jĂłl kiegyensĂșlyozottak.

    A tenger gyĂŒmölcseit ne fƑzd tĂșl, hogy ne legyenek gumiszerƱek.

    7

    Azonnal tĂĄlald, amĂ­g minden friss Ă©s meleg. Ha szeretnĂ©d, kĂ­nĂĄlhatsz mellĂ© csĂ­pƑs szĂłjaszĂłszt mĂĄrtogatĂłnak vagy friss lime-levet.

    A bao bunokat kĂ©zzel a legkönnyebb enni. KĂ­nĂĄlj mellĂ© nedves törlƑkendƑt is.