KezdĂ©skĂ©nt mosd meg Ă©s tisztĂtsd meg az összes tenger gyĂŒmölcseit. A garnĂ©lĂĄt hĂĄmozd meg, a tintahalkarikĂĄkat ellenĆrizd, hogy puhĂĄk legyenek, a kagylĂłhĂșst mĂĄr fĆtten hasznĂĄld. A lilahagymĂĄt, kĂĄposztĂĄt Ă©s sĂĄrgarĂ©pĂĄt vĂ©kony csĂkokra szeleteld. A gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt reszeld le.
Ha fagyasztott tenger gyĂŒmölcseit hasznĂĄlsz, alaposan olvaszd ki Ă©s itasd le rĂłluk a felesleges vizet, mielĆtt felhasznĂĄlnĂĄd Ćket.
Egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, szezĂĄmolajat, gyömbĂ©rt Ă©s fokhagymĂĄt. Ebbe a keverĂ©kbe forgasd bele a tengeri alapanyagokat. Hagyd ĂĄllni 10 percig, hogy az Ăzek ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hozzĂĄvalĂłkat.
Ne hagyd a tenger gyĂŒmölcseit tĂșl sokĂĄig pĂĄcolĂłdni, mert a szĂłjaszĂłsz megsĂłzhatja Ćket Ă©s a textĂșrĂĄjuk is megvĂĄltozhat.
HevĂts fel egy serpenyĆt közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ a pĂĄcolt garnĂ©lĂĄt, tintahalat Ă©s kagylĂłt, Ă©s pirĂtsd 3-4 percig, amĂg minden megpuhul Ă©s kellemes illatot ĂĄraszt. Ne sĂŒsd tĂșl, kĂŒlönben rĂĄgĂłs lehet!
A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, mielĆtt a tenger gyĂŒmölcseit beleteszed, hogy ne fĆjenek, hanem piruljanak. Ha tĂșl sok vizet engednek, öntsd le rĂłla.
GĆzöld meg a bao bunokat bambuszgĆzölĆben vagy egy fĂ©m szƱrĆvel fedett lĂĄbasban 6-8 percig, amĂg puhĂĄk Ă©s ĂĄtfĆnek. Tartsd zĂĄrva a fedelet, hogy a gĆz ne szökjön el!
Ha nincs gĆzölĆd, a bao bunokat mikrĂłban is megmelegĂtheted egy kevĂ©s vĂzzel lefedve, de figyelj, hogy ne szĂĄradjanak ki.
Nyisd szĂ©t Ăłvatosan a bao bunokat, Ă©s rĂ©tegezd bele elĆször a zöldsĂ©geket: piros kĂĄposztĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt, lilahagymĂĄt. Ez ad frissessĂ©get Ă©s roppanĂłs textĂșrĂĄt.
A zöldsĂ©geket elĆre kĂ©szĂtsd el, hogy a bao bunokat gyorsan meg tudd tölteni, amĂg mĂ©g melegek.
Helyezd rĂĄ a forrĂł tenger gyĂŒmölcseit, majd szĂłrd meg fekete szezĂĄmmaggal Ă©s mikrozöldekkel a tetejĂ©n. Tipp: a kontrasztos szĂnek nemcsak szemet gyönyörködtetĆek, hanem Ăzben is jĂłl kiegyensĂșlyozottak.
A tenger gyĂŒmölcseit ne fĆzd tĂșl, hogy ne legyenek gumiszerƱek.
Azonnal tĂĄlald, amĂg minden friss Ă©s meleg. Ha szeretnĂ©d, kĂnĂĄlhatsz mellĂ© csĂpĆs szĂłjaszĂłszt mĂĄrtogatĂłnak vagy friss lime-levet.
A bao bunokat kĂ©zzel a legkönnyebb enni. KĂnĂĄlj mellĂ© nedves törlĆkendĆt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.