A csirkemellet vágd vékony csíkokra. A zöldségeket mosd meg, a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, a paprikát és a sárgarépát vékony szeletekre vágd.
A csirkemell vágásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú csíkokat kapj, így egyenletesen sül meg.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet!
Add hozzá a curry pasztát, és pár percig pirítsd, hogy az ízek intenzívebbek legyenek.
A curry paszta pirításával kihozhatod az aromáját, de vigyázz, hogy ne égjen meg.
Tedd a csirkecsíkokat a serpenyőbe, és süsd, amíg kifehéredik. Adj hozzá szójaszószt, hal szószt és a lime levét.
A csirkét magas hőfokon süsd, hogy ne engedjen levet és megőrizze a szaftosságát.
Öntsd fel kókusztejjel, és keverd hozzá a paprikát és a sárgarépát. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kis kukoricakeményítőt keverj el hideg vízzel, és add hozzá a főzés vége felé.
Tálald a kókusztejes csirkét frissen főtt rizzsel, és díszítsd friss korianderrel. Ízlés szerint lime-gerezdekkel kínáld.
A koriandert csak a tálaláskor szórd rá, hogy megőrizze a frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.