Thai kókusztejes csirke rizzsel tálalva, korianderrel díszítve

Thai kókusztejes csirke

A thai kókusztejes csirke az egzotikus ízek kedvelőinek egyik kedvence. A kókusztej krémessége és a curry paszta fűszeressége tökéletes harmóniát alkot ebben az ételben. Ez a recept nemcsak különleges, de gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás lehet hétköznapokra vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
400 ml Kókusztej
2 ek. Vörös curry paszta
30 ml Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 db Kaliforniai paprika
1 db Sárgarépa
10 g Friss koriander
1 db Lime
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Hal szósz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra. A zöldségeket mosd meg, a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért aprítsd fel, a paprikát és a sárgarépát vékony szeletekre vágd.

    A csirkemell vágásánál figyelj, hogy egyenletes vastagságú csíkokat kapj, így egyenletesen sül meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért, amíg illatos lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet!

    3

    Add hozzá a curry pasztát, és pár percig pirítsd, hogy az ízek intenzívebbek legyenek.

    A curry paszta pirításával kihozhatod az aromáját, de vigyázz, hogy ne égjen meg.

    4

    Tedd a csirkecsíkokat a serpenyőbe, és süsd, amíg kifehéredik. Adj hozzá szójaszószt, hal szószt és a lime levét.

    A csirkét magas hőfokon süsd, hogy ne engedjen levet és megőrizze a szaftosságát.

    5

    Öntsd fel kókusztejjel, és keverd hozzá a paprikát és a sárgarépát. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha sűrűbb szószt szeretnél, egy kis kukoricakeményítőt keverj el hideg vízzel, és add hozzá a főzés vége felé.

    6

    Tálald a kókusztejes csirkét frissen főtt rizzsel, és díszítsd friss korianderrel. Ízlés szerint lime-gerezdekkel kínáld.

    A koriandert csak a tálaláskor szórd rá, hogy megőrizze a frissességét.