Thai zöld curry csirkével és rizzsel tálalva

Thai zöld curry csirkével és rizzsel

A thai zöld curry az egyik legismertebb étel Thaiföld konyhájából. A gazdag ízvilágot a zöld curry paszta, a kókusztej és a halszósz tökéletes harmóniája adja. Ez az étel nemcsak ízletes, de gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha egy kis egzotikumot szeretnénk csempészni a mindennapokba. Az étel friss bazsalikommal és zöldségekkel díszítve nemcsak ínycsiklandó, de látványos is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
400 ml Kókusztej
2 ek. Thai zöld curry paszta
200 g Zöldbab
2 db Paprika
10 db Bazsalikomlevél
2 ek. Halszósz
1 tk. Cukor
200 g Jázmin rizs
400 ml Víz
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a csirkemellet, és vágd kisebb kockákra. A zöldségeket tisztítsd meg, a paprikát csíkozd fel, a zöldbabot vágd kisebb darabokra.

    A csirkemellet vágd egyforma méretű kockákra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Forrósíts fel 2 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, és add hozzá a thai zöld curry pasztát. Pirítsd 1-2 percig, hogy az ízek felszabaduljanak.

    A zöld curry paszta általában erősebb, mint a vörös, ezért óvatosan adagold. Ha túl csípős, adj hozzá egy kis cukrot vagy mézet.

    3

    Add hozzá a csirkemellet a curry pasztához, és pirítsd 4-5 percig, amíg kifehéredik és kicsit megpirul.

    A csirkemellet ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat. Inkább kisebb adagokban pirítsd.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd hozzá a halszószt és a cukrot. Hozd forrásba, majd csökkentsd a hőfokot.

    A kókusztejet jól rázd fel használat előtt. A cukor segít kiegyensúlyozni a curry élességét és a halszósz sósságát.

    5

    Add hozzá a zöldbabot és a paprikát a serpenyőbe, majd főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha szereted a roppanós zöldségeket, rövidebb ideig főzd őket.

    6

    Közben főzd meg a jázmin rizst: forralj fel 400 ml vizet, add hozzá a rizst, és alacsony lángon főzd puhára körülbelül 15 perc alatt.

    A rizs mennyisége a személyek számától függően változhat. Kövesd a rizscsomagoláson található utasításokat.

    7

    Tálaláskor halmozd a rizst tányérokra, öntsd rá a zöld curry-t csirkével és zöldségekkel, majd szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    Tálaláskor adhatsz hozzá egy kis lime levet a frissességért.