Punjabi stílusú thali tálalva naan kenyérrel, rizssel és tandoori csirkével

Thali Punjabi stílusban

A Punjabi Thali a gazdag és változatos indiai konyha egyik legismertebb étkezése. A thali tele van különböző fogásokkal, mint például a fűszeres tandoori csirke, a csicseriborsó, a friss rizs és naan kenyér, mindegyik ínycsiklandó, friss zöldségekkel és fűszerekkel. Az étkezés élvezete és gazdag ízei valóban átadják a punjabi gasztronómia legjobb fogásait.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Chole (csicseriborsó)
300 g Lazac (vagy csirke)
1 ek. Tandoori masala
2 ek. Ghee (vagy vaj)
100 g Rizs (basmati)
3 ek. Jogurt
1 csokor Friss koriander
1 db Narancs
1 szál Friss zöldhagyma
2 db Naan kenyér
4 db Puri (kis chapati)
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót egy éjszakán át áztasd, majd főzd meg sóval és fűszerekkel, amíg megpuhul. Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz konzerv csicseriborsót.

    A csicseriborsó a thali egyik legfontosabb alapja, és mindenképp figyelj arra, hogy megpuhuljon.

    2

    A tandoori masalával ízesített lazacot sütőben vagy serpenyőben süsd meg, míg szép piros és ropogós lesz.

    A tandoori masala intenzív íze fokozza a halat vagy csirkét, amit szeretnél készíteni.

    3

    Főzd meg a rizst egy lábasban. Hozzáadhatsz egy csipet sót és egy kis olajat, hogy finom textúrát kapjon.

    A basmati rizs illata és állaga elengedhetetlen a punjabi stílusú thalihoz.

    4

    Készítsd el a joghurtos mártást, amit a rizshez tálalsz. A joghurt friss és krémes alapot ad a thalihoz.

    Friss korianderrel díszítsd a joghurtos mártást, hogy fokozd a friss ízeket.

    5

    Készítsd el a naan kenyeret a serpenyőben, hogy frissen és puha legyen. A naan és puri ideális alapot ad a különböző currykhoz.

    A friss naan kenyér mindent megváltoztat a thali élményében.

    6

    Tálald a thalit külön-külön az alábbi módon: rizs, joghurtos szósz, csicseriborsó, tandoori fűszeres hal vagy csirke, naan és puri mellett friss zöldségekkel.

    A zöldhagyma, narancs és koriander frissességet ad a tálhoz. Ha szereted, egy csipet borsot is szórhatsz rá.