A csicseriborsót egy éjszakán át áztasd, majd főzd meg sóval és fűszerekkel, amíg megpuhul. Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz konzerv csicseriborsót.
A csicseriborsó a thali egyik legfontosabb alapja, és mindenképp figyelj arra, hogy megpuhuljon.
A tandoori masalával ízesített lazacot sütőben vagy serpenyőben süsd meg, míg szép piros és ropogós lesz.
A tandoori masala intenzív íze fokozza a halat vagy csirkét, amit szeretnél készíteni.
Főzd meg a rizst egy lábasban. Hozzáadhatsz egy csipet sót és egy kis olajat, hogy finom textúrát kapjon.
A basmati rizs illata és állaga elengedhetetlen a punjabi stílusú thalihoz.
Készítsd el a joghurtos mártást, amit a rizshez tálalsz. A joghurt friss és krémes alapot ad a thalihoz.
Friss korianderrel díszítsd a joghurtos mártást, hogy fokozd a friss ízeket.
Készítsd el a naan kenyeret a serpenyőben, hogy frissen és puha legyen. A naan és puri ideális alapot ad a különböző currykhoz.
A friss naan kenyér mindent megváltoztat a thali élményében.
Tálald a thalit külön-külön az alábbi módon: rizs, joghurtos szósz, csicseriborsó, tandoori fűszeres hal vagy csirke, naan és puri mellett friss zöldségekkel.
A zöldhagyma, narancs és koriander frissességet ad a tálhoz. Ha szereted, egy csipet borsot is szórhatsz rá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.