Thekua cukorral, kókuszreszelékkel és túróval készített sütemények, ropogós állagúak

Thekua cukorral

A Thekua egy hagyományos indiai édesség, amely különösen a téli hónapokban népszerű, és különféle vidékeken különböző módon készítik. Eredetileg Bihar és Uttar Pradesh vidéki területeiről származik, ahol a háztartások gyakran készítettek ilyen édes falatokat ünnepekre és vallási alkalmakkor. A Thekua készítésének egyik kulcsfontosságú eleme a kókuszreszelék, amely gazdag, édes ízt ad a süteménynek, miközben a túró segít abban, hogy a textúra finom és omlós legyen. Az édes cukor és a ropogós külső tökéletesen illik a puha belsőhöz, és ez teszi a Thekuát igazán különlegessé.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Búzaliszt
50 g Rizsliszt
150 g Cukor
50 g Kókuszreszelék
100 g Túró
100 ml Tej
2 ek. Olaj
1 tk. Sütőpor
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, rizslisztet, sütőport és sót keverd össze egy nagy tálban.

    A lisztek jól keveredjenek, hogy a tésztában ne legyenek csomók.

    2

    Add hozzá a cukrot, kókuszreszeléket és a túrót, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Kézzel vagy kanállal dolgozd össze a tésztát, amíg formálható állagot nem kapsz.

    Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    Formázz a tésztából kis golyókat, majd lapítsd le őket kerek formájúra, hogy hasonlítsanak a hagyományos thekuákra.

    Ha szeretnéd, a tésztából kisebb korongokat is készíthetsz, így gyorsabban megsülnek.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd ki a thekuákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szépen aranybarnára sül.

    Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert így kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat.

    5

    Miután a thekuák megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít abban, hogy a thekua ne legyen túl olajos, és kívül ropogós maradjon.