A lisztet, rizslisztet, sütőport és sót keverd össze egy nagy tálban.
A lisztek jól keveredjenek, hogy a tésztában ne legyenek csomók.
Add hozzá a cukrot, kókuszreszeléket és a túrót, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Kézzel vagy kanállal dolgozd össze a tésztát, amíg formálható állagot nem kapsz.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá még egy kevés tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázz a tésztából kis golyókat, majd lapítsd le őket kerek formájúra, hogy hasonlítsanak a hagyományos thekuákra.
Ha szeretnéd, a tésztából kisebb korongokat is készíthetsz, így gyorsabban megsülnek.
Egy serpenyőben melegíts olajat, és süsd ki a thekuákat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szépen aranybarnára sül.
Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert így kívül megéghet, belül pedig nyers maradhat.
Miután a thekuák megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.
A papírtörlő segít abban, hogy a thekua ne legyen túl olajos, és kívül ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.