Thinai pongal, foxtail rizsből készült, friss zöldségekkel tálalva

Thinai pongal

A Thinai pongal a dél-indiai konyha egyik hagyományos ételének számít, amelyet a foxtail rizsből, más néven thinai rizsből készítenek. A pongal ételt különféle zöldségekkel és fűszerekkel ízesítik, és általában reggelire vagy vacsorára fogyasztják. Az étel tápláló és könnyen emészthető, tökéletes egy frissítő, ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Foxtail rizs (Thinai)
2 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Tökmag
100 g Zöldborsó
1 db Hagyma
5 levél Friss curry levelek
1 darab Fahéj
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A foxtail rizst (thinai) alaposan öblítsd le, és tedd egy edénybe. Adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és kezd el főzni alacsony hőfokon, amíg megpuhul.

    A rizs főzése közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, különben ragacsossá válik.

    2

    Miközben a rizs fő, vágd fel a hagymát, a curry leveleket és a fahéjat. A zöldborsót is tedd félre.

    A zöldborsót friss vagy fagyasztott változatban is használhatod. Ha fagyasztottat használsz, előbb felengedheted egy kis vízben.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fahéjat, a curry leveleket, és pirítsd őket illatosra.

    A curry levelek és a fahéj illata fantasztikus aromát ad a pongalnak, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.

    4

    Ezután add hozzá a felaprított hagymát, és pirítsd, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát lassan pirítva finomabb ízt kapsz, ne süsd túl gyorsan.

    5

    Add hozzá a zöldborsót és a tökmagot, és főzd további 2-3 percig.

    A tökmag ropogós textúrát ad a pongalnak, és fokozza az étel ízét.

    6

    Miután a rizs elkészült, öntsd hozzá a serpenyőben készített zöldségeket. Ízesítsd sóval és borssal, és keverd össze alaposan.

    A rizst a serpenyőben lévő zöldségekkel jól összekeverve érdemes főzni, hogy az ízek összeérjenek.

    7

    Főzd tovább 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald forrón.

    Ez az étel melegen a legfinomabb, és könnyen variálható további zöldségekkel vagy fűszerekkel.