A foxtail rizst (thinai) alaposan öblítsd le, és tedd egy edénybe. Adj hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és kezd el főzni alacsony hőfokon, amíg megpuhul.
A rizs főzése közben ügyelj arra, hogy ne legyen túl sok víz, különben ragacsossá válik.
Miközben a rizs fő, vágd fel a hagymát, a curry leveleket és a fahéjat. A zöldborsót is tedd félre.
A zöldborsót friss vagy fagyasztott változatban is használhatod. Ha fagyasztottat használsz, előbb felengedheted egy kis vízben.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fahéjat, a curry leveleket, és pirítsd őket illatosra.
A curry levelek és a fahéj illata fantasztikus aromát ad a pongalnak, ügyelj arra, hogy ne égjenek meg.
Ezután add hozzá a felaprított hagymát, és pirítsd, amíg üvegesedni nem kezd.
A hagymát lassan pirítva finomabb ízt kapsz, ne süsd túl gyorsan.
Add hozzá a zöldborsót és a tökmagot, és főzd további 2-3 percig.
A tökmag ropogós textúrát ad a pongalnak, és fokozza az étel ízét.
Miután a rizs elkészült, öntsd hozzá a serpenyőben készített zöldségeket. Ízesítsd sóval és borssal, és keverd össze alaposan.
A rizst a serpenyőben lévő zöldségekkel jól összekeverve érdemes főzni, hogy az ízek összeérjenek.
Főzd tovább 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek, majd tálald forrón.
Ez az étel melegen a legfinomabb, és könnyen variálható további zöldségekkel vagy fűszerekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.