Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben egy csipet cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg a keverék felhabosodik.
A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő nem működik megfelelően.
A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, oregánót, az élesztős vizet és az olívaolajat. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.
A tésztát rugalmasra kell gyúrni, hogy könnyen kezelhető legyen.
A tésztát lefedve pihentetjük meleg helyen, amíg meg nem kel, kb. 1 órán át.
Ha a tészta megduplázódik, akkor elérte a megfelelő állapotot.
A tésztát átgyúrjuk, majd egy 2 cm vastag lapra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét.
Ne nyújtsuk túl vékonyra a tésztát, hogy a sütés során ne száradjon ki.
A feta sajtot morzsoljuk és egyenletesen szórjuk a tésztára, majd a petrezselymet is rászórjuk. Sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig.
A petrezselymet közvetlenül a sütés előtt érdemes hozzáadni, hogy friss maradjon.
Amikor kész, tálaljuk melegen, és élvezzük a ropogós tésztát és az ínycsiklandó sajtos réteget.
A frissen sült kenyér különleges aromát ad az ételnek, amit a friss petrezselyem kiemel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.