Tiganopsomo feta és petrezselyemmel, tálalva friss kenyérrel és ropogós feta sajttal.

Tiganopsomo feta és petrezselyemmel

A tiganopsomo egy hagyományos görög étel, amit gyakran fogyasztanak étkezések előtt. A feta sajt és a petrezselyem kombinációja gazdag, ízletes, míg a tészta ropogós és könnyed marad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fehér liszt
7 g Élesztő
200 ml Meleg víz
2 ek. Olívaolaj
150 g Feta sajt
2 ek. Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt feloldjuk a meleg vízben egy csipet cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg a keverék felhabosodik.

    A víz ne legyen túl forró, különben az élesztő nem működik megfelelően.

    2

    A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót, oregánót, az élesztős vizet és az olívaolajat. Jól összegyúrjuk, amíg sima tésztát nem kapunk.

    A tésztát rugalmasra kell gyúrni, hogy könnyen kezelhető legyen.

    3

    A tésztát lefedve pihentetjük meleg helyen, amíg meg nem kel, kb. 1 órán át.

    Ha a tészta megduplázódik, akkor elérte a megfelelő állapotot.

    4

    A tésztát átgyúrjuk, majd egy 2 cm vastag lapra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk a tetejét.

    Ne nyújtsuk túl vékonyra a tésztát, hogy a sütés során ne száradjon ki.

    5

    A feta sajtot morzsoljuk és egyenletesen szórjuk a tésztára, majd a petrezselymet is rászórjuk. Sütjük 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig.

    A petrezselymet közvetlenül a sütés előtt érdemes hozzáadni, hogy friss maradjon.

    6

    Amikor kész, tálaljuk melegen, és élvezzük a ropogós tésztát és az ínycsiklandó sajtos réteget.

    A frissen sült kenyér különleges aromát ad az ételnek, amit a friss petrezselyem kiemel.