A tilapia filéket sózd, borsozd, és fűszerezd pirospaprikával, majd hagyd pihenni 10-15 percig.
A halat nem szükséges túl sokáig pácolni, a fűszerek így is jól átjárják.
A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a csípős paprikát pedig karikázd fel.
A gyömbért finomra aprítsd, hogy ne domináljon túlzottan az íze, de érezhető legyen.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A kukoricakeményítőt keverd el egy kevés vízzel, majd forgasd bele a halat, hogy egyenletes réteget képezzen rajta.
A kukoricakeményítő segít, hogy a hal ropogós legyen, miközben megtartja a szaftos állagot.
A forró olajban süsd a halat mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A halat ne süsd túl, mert könnyen száraz lesz. A megfelelő hőmérséklet az olajban kulcsfontosságú.
A sült halat tedd félre, és ugyanabban az olajban süsd meg a fokhagymát, gyömbért és csípős paprikát egy-két percig.
A csípős paprika intenzívebbé teszi az étel ízét, így érdemes figyelni, hogy ne égjen meg.
A sült halat tálald a fokhagymás-paprikás keverékkel, és friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége kiemeli az étel ízeit, és egy kis extra színt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.