Tilapia fry csípős paprikával tálalva, friss korianderrel díszítve

Tilapia fry csípős paprikával

A tilapia fry egy népszerű étel, amely a ropogós, fűszeres halról ismert. Ez a változat csípős paprikával készül, ami különleges ízélményt nyújt. A tilapia hal enyhe íze remekül passzol a fűszerekhez, így nemcsak ízletes, de könnyen elkészíthető étel is. A csípős paprika és a friss koriander hozzáadása fokozza az étel ízvilágát, így tökéletes választás egy gyors, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tilapia filé
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
2 db Csípős paprika
1 tk. Pirospaprika
1 csipet
1 csipet Fehér bors
2 ek. Kukoricakeményítő
100 ml Olaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tilapia filéket sózd, borsozd, és fűszerezd pirospaprikával, majd hagyd pihenni 10-15 percig.

    A halat nem szükséges túl sokáig pácolni, a fűszerek így is jól átjárják.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, a csípős paprikát pedig karikázd fel.

    A gyömbért finomra aprítsd, hogy ne domináljon túlzottan az íze, de érezhető legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A kukoricakeményítőt keverd el egy kevés vízzel, majd forgasd bele a halat, hogy egyenletes réteget képezzen rajta.

    A kukoricakeményítő segít, hogy a hal ropogós legyen, miközben megtartja a szaftos állagot.

    4

    A forró olajban süsd a halat mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A halat ne süsd túl, mert könnyen száraz lesz. A megfelelő hőmérséklet az olajban kulcsfontosságú.

    5

    A sült halat tedd félre, és ugyanabban az olajban süsd meg a fokhagymát, gyömbért és csípős paprikát egy-két percig.

    A csípős paprika intenzívebbé teszi az étel ízét, így érdemes figyelni, hogy ne égjen meg.

    6

    A sült halat tálald a fokhagymás-paprikás keverékkel, és friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízeit, és egy kis extra színt ad.