A tindát alaposan mosd meg, majd vágd fel kis kockákra.
A tinda héját ne távolítsd el, mivel az adja meg az étel textúráját.
A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a zöld chiliket apróra vágd.
Ha nem szereted a túl csípős ételt, a chili magjait is eltávolíthatod.
Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.
A fokhagymát is közvetlenül a hagyma után add hozzá, hogy az ízek összeérjenek.
Add hozzá a felaprított zöld chiliket, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy kiadja az ízét.
A chilipaprika olajban való pirítása segít intenzívebb ízt adni az ételnek.
Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd pár percig, amíg a paradicsom levet ereszt.
A paradicsom fokozza az étel szaftosságát, így mindenképpen főzd jól össze.
Tedd bele a felvágott tindát a serpenyőbe, és fűszerezd köménnyel, kurkumával, sóval és borssal.
A kurkuma gyönyörű színt és enyhe földes ízt ad az ételnek.
Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a tinda megpuhul, és az ízek összeérnek.
Ha a tinda túl száraznak tűnik, pótolhatsz egy kis vizet vagy alaplevet.
A végén friss korianderrel szórd meg, és facsard rá a citromlevet. Tálald melegen.
A koriander frissessége és a citromsav frissítő hatása tökéletesen illik a fűszeres ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.