Tinda csípős paprikával, fűszeres étel friss korianderrel

Tinda csípős paprikával

A tinda, vagy más néven indiai uborka, egy rendkívül népszerű zöldség az indiai konyhában. Az ételt gyakran fűszeres alapban készítik, és a csípős chili mellett a koriander és citrom friss íze teszi igazán különlegessé. Ez a recept a tinda és chili párosításával egy izgalmas, friss és ínycsiklandó ételt kínál, amely tökéletesen illik a fűszeres ételek kedvelőinek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tinda (Indiai uborka)
2 db Zöld chili
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
2 ek. Olaj
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro (koriander)
0.5 tk. Kurkuma
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tindát alaposan mosd meg, majd vágd fel kis kockákra.

    A tinda héját ne távolítsd el, mivel az adja meg az étel textúráját.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a zöld chiliket apróra vágd.

    Ha nem szereted a túl csípős ételt, a chili magjait is eltávolíthatod.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá a finomra vágott hagymát. Pirítsd, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagymát is közvetlenül a hagyma után add hozzá, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    Add hozzá a felaprított zöld chiliket, és pirítsd őket 1-2 percig, hogy kiadja az ízét.

    A chilipaprika olajban való pirítása segít intenzívebb ízt adni az ételnek.

    5

    Ezután add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd pár percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsom fokozza az étel szaftosságát, így mindenképpen főzd jól össze.

    6

    Tedd bele a felvágott tindát a serpenyőbe, és fűszerezd köménnyel, kurkumával, sóval és borssal.

    A kurkuma gyönyörű színt és enyhe földes ízt ad az ételnek.

    7

    Főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a tinda megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Ha a tinda túl száraznak tűnik, pótolhatsz egy kis vizet vagy alaplevet.

    8

    A végén friss korianderrel szórd meg, és facsard rá a citromlevet. Tálald melegen.

    A koriander frissessége és a citromsav frissítő hatása tökéletesen illik a fűszeres ételhez.