Tinda gyömbérrel, friss tinda és gyömbér szezámolajban, friss korianderrel

Tinda gyömbérrel

A tinda gyömbérrel egy könnyű japán étel, amelyet gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz. A tinda gyümölcsök friss, enyhén édes ízt adnak, míg a gyömbér frissítő aromát biztosít. Az étel a hagyományos japán konyhában gyakran szerepel, és remek választás lehet egy könnyű vacsorához vagy előételhez. A szójaszósz és a mirin különleges mélységet ad az ételnek, így minden falat ínycsiklandó élmény lesz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tinda (zöld gyümölcs)
2 cm Friss gyömbér
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 ek. Szezámolaj
0.5 tk. Bors
1 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tinda gyümölcsöket hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    A tinda gyümölcsöt frissen használjuk, és ügyelj arra, hogy a héját teljesen eltávolítsd.

    2

    A gyömbért reszeld le, a vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel.

    A friss gyömbér reszelése a legjobb, hogy az íze jobban érvényesüljön.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a fokhagymát.

    A hagymát ne pirítsd túl, hogy ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a reszelt gyömbért és a tinda darabokat, majd keverd össze alaposan.

    A gyömbér az étel ízének frissességet ad, és segít kiemelni a tinda édes-sós ízét.

    5

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a mirint, a sót és a borsot, majd egy kevés vizet, hogy ne égjen le. Főzd közepes lángon 15-20 percig.

    Ha szükséges, egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy az étel ne legyen túl sűrű.

    6

    Amikor a tinda megpuhul, vedd le a tűzről, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad a végén, és szépen díszíti az ételt.