Tiradito korianderrel, friss hal szeletekkel és lime levével

Tiradito korianderrel

A tiradito a perui konyha híres ételének számít, és a nyers hal szeletek friss, lime-lével való pácolásával készül. Az étel alapját képezi a friss tengeri hal, amelyet a citromos és korianderes pác ad meg. A tiradito frissessége és ízvilága egy igazi különlegesség, amit különleges alkalmakra, de akár hétköznap is elkészíthetünk. A hal és a friss zöldfűszerek, mint a koriander, igazán frissítő étkezést kínálnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 g Friss hal (pl. tengeri sügér vagy pisztráng)
3 db Lime
1 ek. Friss koriander
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Chili
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre, majd helyezd egy tálba.

    A hal szeletelésénél ügyelj arra, hogy a szeletek minél vékonyabbak legyenek, így könnyebben átjárják a lime-lé ízei.

    2

    A lime-ot facsard ki, és a levét öntsd a halra. Az így kapott citromos-limes levet hagyd rajta 10-15 percig, hogy a hal íze átjárja a levet.

    A lime lé segít a hal frissességének kiemelésében, de ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig, hogy a hal ne legyen \'túlfőzve\'.

    3

    A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a halhoz.

    A vöröshagyma és fokhagyma frissessége hozzáadja a tiraditó karakterét, de ne vágd túl apróra őket, hogy jól érezhetőek maradjanak.

    4

    A chilit vágd fel apróra, és add a halhoz a fokhagymás hagymakeverékkel együtt.

    Ha nem szereted a túl csípős ételt, használj kevesebb chilit, vagy válassz enyhébb fajtát.

    5

    Tálald a tiraditót egy tányérra, és locsold meg olívaolajjal.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad az ételnek, de ne használd túl sokat, mert ne vonja el a figyelmet a friss halról.

    6

    Szórd meg a friss korianderrel és petrezselyemmel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A koriander és petrezselyem friss íze tökéletesen kiegészíti a hal ízét, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapsz.