A halat alaposan tisztítsd meg, és vágd vékony szeletekre, majd helyezd egy tálba.
A hal szeletelésénél ügyelj arra, hogy a szeletek minél vékonyabbak legyenek, így könnyebben átjárják a lime-lé ízei.
A lime-ot facsard ki, és a levét öntsd a halra. Az így kapott citromos-limes levet hagyd rajta 10-15 percig, hogy a hal íze átjárja a levet.
A lime lé segít a hal frissességének kiemelésében, de ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig, hogy a hal ne legyen \'túlfőzve\'.
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a halhoz.
A vöröshagyma és fokhagyma frissessége hozzáadja a tiraditó karakterét, de ne vágd túl apróra őket, hogy jól érezhetőek maradjanak.
A chilit vágd fel apróra, és add a halhoz a fokhagymás hagymakeverékkel együtt.
Ha nem szereted a túl csípős ételt, használj kevesebb chilit, vagy válassz enyhébb fajtát.
Tálald a tiraditót egy tányérra, és locsold meg olívaolajjal.
Az olívaolaj gazdag ízt ad az ételnek, de ne használd túl sokat, mert ne vonja el a figyelmet a friss halról.
Szórd meg a friss korianderrel és petrezselyemmel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A koriander és petrezselyem friss íze tökéletesen kiegészíti a hal ízét, így egy igazán ínycsiklandó ételt kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.