Tiradito tejmentes, tálalva friss hal szeletekkel, chili és korianderlevelekkel

Tiradito tejmentes

A tiradito egy tradicionális perui étel, amelyet friss halból készítenek, és általában lime-lével pácolják. A különböző perui változatok gazdag ízvilágot és fűszeres aromákat kínálnak. A tejmentes változatban a hagyományos tejfölös kiegészítők helyett csupán lime, chili és koriander kerül a halra, hogy frissebb és könnyedebb ételt kapjunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss fehér húsú hal (pl. tőkehal, tilápia)
2 db Lime-lé
1 db Piros chili paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ág Koriander levelek
1 csipet
0.5 tk. Bors
100 ml Pácolásra víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd vékony szeletekre, lehetőleg hosszában, hogy szép, hosszú csíkokat kapj.

    A halat éles késsel vágd, hogy a szeletek szép élesek és tiszták legyenek.

    2

    A halat tedd egy tálba, majd öntsd rá a lime levét, hogy a hal elkezdje \'pácolódni\' a citrus savanyú hatására.

    A lime levével való pácolás nemcsak ízt ad, hanem segít a hal textúráját is megváltoztatni, így jobban beleolvad a fűszerekbe.

    3

    A chili paprikát vágd apróra, a fokhagymát és a hagymát is vékonyan szeleteld fel.

    Ha nem szereted a csípős ételeket, kevesebb chilit használj, vagy távolítsd el a magokat a paprikából, hogy enyhébb legyen.

    4

    Tedd a halat egy hűtőben tartott tálba, és helyezd el rajta a szeletelt fokhagymát, hagymát, chilipaprikát.

    A fűszereket a hal tetejére érdemes helyezni, hogy átjárja őket az íz, de ne túl sokat, hogy ne legyen túlságosan intenzív.

    5

    Önts rá egy kevés olívaolajat, és egy csipet sót, borsot, majd hagyd pihenni a hűtőben 10-15 percig.

    Ez alatt a hal felszívja az olaj és a fűszerek ízét, és finom marinádot kap.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderlevelekkel, és ha szükséges, adj hozzá még egy csipet sót vagy lime levet.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti a citromos, csípős ízeket, így érdemes frissen hozzáadni.