A halat vágd vékony szeletekre, lehetőleg hosszában, hogy szép, hosszú csíkokat kapj.
A halat éles késsel vágd, hogy a szeletek szép élesek és tiszták legyenek.
A halat tedd egy tálba, majd öntsd rá a lime levét, hogy a hal elkezdje \'pácolódni\' a citrus savanyú hatására.
A lime levével való pácolás nemcsak ízt ad, hanem segít a hal textúráját is megváltoztatni, így jobban beleolvad a fűszerekbe.
A chili paprikát vágd apróra, a fokhagymát és a hagymát is vékonyan szeleteld fel.
Ha nem szereted a csípős ételeket, kevesebb chilit használj, vagy távolítsd el a magokat a paprikából, hogy enyhébb legyen.
Tedd a halat egy hűtőben tartott tálba, és helyezd el rajta a szeletelt fokhagymát, hagymát, chilipaprikát.
A fűszereket a hal tetejére érdemes helyezni, hogy átjárja őket az íz, de ne túl sokat, hogy ne legyen túlságosan intenzív.
Önts rá egy kevés olívaolajat, és egy csipet sót, borsot, majd hagyd pihenni a hűtőben 10-15 percig.
Ez alatt a hal felszívja az olaj és a fűszerek ízét, és finom marinádot kap.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderlevelekkel, és ha szükséges, adj hozzá még egy csipet sót vagy lime levet.
A koriander frissessége remekül kiegészíti a citromos, csípős ízeket, így érdemes frissen hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.