A feta sajtot törjük össze egy tálban egy villával, hogy egyenletes, sima állagú legyen.
A sajt szétmorzsolása segít, hogy könnyebben belekeveredjenek az összes többi hozzávalók.
A fokhagymát és a piros chilipaprikát vágjuk apróra. Ha nem szeretnénk túl csípős ízt, távolítsuk el a paprika magjait.
A chili mennyiségét az ízlésünkhöz igazíthatjuk: ha nem szeretjük a túl csípős ételeket, kevesebb chilit használjunk!
Egy turmixgépbe tegyük bele a feta sajtot, görög joghurtot, olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a chilipaprikát, a citromlevet, sót és borsot. Turmixoljuk össze sima, krémes állagúra.
Ha nincs turmixgéped, használhatsz egy kézi mixer is, de a turmixgép eredményezi a legkrémesebb állagot.
Ha szükséges, ízlés szerint még sót vagy borsot adhatunk hozzá. Tálalás előtt hűtsük le a kész tirokafterit 30 percet a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
A tirokafteri akkor a legfinomabb, ha pár órát pihen a hűtőben, így az ízek még intenzívebben keverednek.
Tálaljuk a tirokafterit friss kenyérrel, pitával vagy zöldségekkel.
Ha szeretnénk, díszíthetjük egy kis extra olívaolajjal vagy friss petrezselyemmel a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.