Tirokafteri görög joghurttal mártogatós, friss pitával tálalva

Tirokafteri görög joghurttal

A tirokafteri egy hagyományos görög étel, amely a mediterrán konyha egyik ékessége. A joghurt, feta sajt és chili kombinációja különleges ízélményt ad, amit a görög tengerparton élvezhetünk a legjobban. A technikai tanács itt az, hogy használj teljes zsírtartalmú görög joghurtot, mivel így a tirokafteri krémesebb és gazdagabb ízű lesz. Az étel kiváló választás baráti összejövetelekre vagy egy könnyű étkezésre. Ha valami újat szeretnél kipróbálni, egy kis extra fokhagyma hozzáadásával még gazdagabbá teheted az ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Feta sajt
100 g Görög joghurt
2 ek. Olívaolaj
1 db Piros chili
2 clove Fokhagyma
1 ek. Lemon lé
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A feta sajtot törjük össze egy tálban egy villával, hogy egyenletes, sima állagú legyen.

    A sajt szétmorzsolása segít, hogy könnyebben belekeveredjenek az összes többi hozzávalók.

    2

    A fokhagymát és a piros chilipaprikát vágjuk apróra. Ha nem szeretnénk túl csípős ízt, távolítsuk el a paprika magjait.

    A chili mennyiségét az ízlésünkhöz igazíthatjuk: ha nem szeretjük a túl csípős ételeket, kevesebb chilit használjunk!

    3

    Egy turmixgépbe tegyük bele a feta sajtot, görög joghurtot, olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a chilipaprikát, a citromlevet, sót és borsot. Turmixoljuk össze sima, krémes állagúra.

    Ha nincs turmixgéped, használhatsz egy kézi mixer is, de a turmixgép eredményezi a legkrémesebb állagot.

    4

    Ha szükséges, ízlés szerint még sót vagy borsot adhatunk hozzá. Tálalás előtt hűtsük le a kész tirokafterit 30 percet a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

    A tirokafteri akkor a legfinomabb, ha pár órát pihen a hűtőben, így az ízek még intenzívebben keverednek.

    5

    Tálaljuk a tirokafterit friss kenyérrel, pitával vagy zöldségekkel.

    Ha szeretnénk, díszíthetjük egy kis extra olívaolajjal vagy friss petrezselyemmel a tálalás előtt.