Tofu Hotteok, friss korianderrel tálalva

Tofu Hotteok

A Tofu Hotteok a koreai konyha klasszikus ételének, a hotteoknak a vegetáriánus változata. A hotteokot hagyományosan sziruppal vagy édes töltelékkel készítik, de ebben az esetben a tofu és a fűszerek keveréke adja meg az étel különleges ízét. Az étel különleges, mert a tofu, amely a hotteok töltelékét adja, jól illeszkedik a fűszeres, enyhén édes tésztához, miközben az étel ínycsiklandó ropogós és gazdag textúrát kap.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tofu
300 g Liszt
7 g Élesztő
2 ek. Cukor
200 ml Meleg víz
2 ek. Szezámmag
1 tk. Fahéj
0.5 tk.
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd az élesztőt, és hagyd felfutni 10-15 percig.

    Ha az élesztő nem kezd el habzani, akkor az nem friss, és jobb új élesztőt használni.

    2

    A tofut nyomkodd le, hogy minél több vizet kiszoríts belőle, majd apróra vágd.

    A tofu víztartalmától függően érdemes egy konyhai törlőpapírt használni, hogy jól le tudjuk szívni.

    3

    A lisztet, sót, fahéjat és a felfutott élesztős vizet keverd össze, majd dagaszd meg a tésztát.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy kezelhető legyen.

    4

    A tésztát letakarva hagyd kelni 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.

    A kelesztéshez meleg, de nem forró helyet válassz, hogy a tészta gyorsabban megkeljen.

    5

    Miután a tészta megkelt, vedd ki, és oszd 6 egyenlő részre. Minden darabot lapíts ki, majd tegyél a közepébe egy adag tofut.

    A tofu tölteléket ne tedd túl sokra, mert a tészta nem fogja jól zárni.

    6

    Formáld zsemlévé a tésztát a tofuval a közepén, és győződj meg róla, hogy jól záródik.

    Ha a tészta szélei nem ragadnak jól, vizes kézzel könnyedén összenyomhatod.

    7

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a hotteokot, amíg mindkét oldala szépen megpirul.

    Lassan süsd, hogy a tofu belseje is jól átmelegedjen, és a tészta kívül ropogós legyen.

    8

    Tálald a friss korianderrel díszítve.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az édes és sós ízeket.