A meleg vízhez add hozzá a cukrot, majd az élesztőt, és hagyd felfutni 10-15 percig.
Ha az élesztő nem kezd el habzani, akkor az nem friss, és jobb új élesztőt használni.
A tofut nyomkodd le, hogy minél több vizet kiszoríts belőle, majd apróra vágd.
A tofu víztartalmától függően érdemes egy konyhai törlőpapírt használni, hogy jól le tudjuk szívni.
A lisztet, sót, fahéjat és a felfutott élesztős vizet keverd össze, majd dagaszd meg a tésztát.
Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet, hogy kezelhető legyen.
A tésztát letakarva hagyd kelni 1 órán át, amíg a térfogata megduplázódik.
A kelesztéshez meleg, de nem forró helyet válassz, hogy a tészta gyorsabban megkeljen.
Miután a tészta megkelt, vedd ki, és oszd 6 egyenlő részre. Minden darabot lapíts ki, majd tegyél a közepébe egy adag tofut.
A tofu tölteléket ne tedd túl sokra, mert a tészta nem fogja jól zárni.
Formáld zsemlévé a tésztát a tofuval a közepén, és győződj meg róla, hogy jól záródik.
Ha a tészta szélei nem ragadnak jól, vizes kézzel könnyedén összenyomhatod.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a hotteokot, amíg mindkét oldala szépen megpirul.
Lassan süsd, hogy a tofu belseje is jól átmelegedjen, és a tészta kívül ropogós legyen.
Tálald a friss korianderrel díszítve.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az édes és sós ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.