Tofuval készült korokke, ropogós panírral és friss salátával

Tofuval készült korokke

A korokke egy hagyományos japán étel, amelyet főként hússal készítenek, de vegetáriánus változatban tofuval is elkészíthető. Ez a finom étel szaftos tofut és egy ropogós panírt ötvöz, miközben a hagyományos panírozási eljárás biztosítja a kívánt textúrát. Ez a változat tökéletes a vegetáriánusok számára, akik szeretnék élvezni a japán konyha ízvilágát.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
2 db Főtt burgonya
100 g Panko zsemlemorzsa
50 g Liszt
1 db Tojás
1 ek. Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Növényi olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut nyomd ki a felesleges folyadéktól, majd egy tálban törd össze egy villával vagy pürésítővel.

    A tofu legyen jól lepréselve, hogy a felesleges víz ne befolyásolja a korokke állagát.

    2

    A főtt burgonyát hámozd meg, majd törd össze egy villával, hogy pürésített állagot kapj.

    A burgonya törd össze teljesen, hogy ne legyenek darabos részek, ami rontaná a textúrát.

    3

    A tofuhoz add hozzá a pürésített burgonyát, szójaszószt, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Alaposan keverd össze.

    A szójaszósz fokozza az ízeket, de ne használd túl sokat, hogy ne legyen túl sós.

    4

    Formázz a masszából kis golyókat vagy lapos korokke formákat.

    A korokke formák legyenek egyenletesek, hogy egyformán süljenek meg.

    5

    A korokkék mindkét oldalát forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko zsemlemorzsába.

    A panko zsemlemorzsa biztosítja, hogy a korokke kívül ropogós, belül pedig puha legyen.

    6

    A növényi olajat hevítsd fel egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, óvatosan tedd bele a korokkét, és süsd mindkét oldalon aranybarnára, kb. 3-4 percig.

    Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor könnyen megéghetnek. Ügyelj arra, hogy a korokke egyenletesen süljön meg.

    7

    Miután megsültek, tedd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitatják.

    A papírtörlő segít abban, hogy a korokke ne legyen túl olajos.

    8

    Tálald a tofuval készült korokkét friss salátával vagy egy könnyű öntettel, és élvezd az ínycsiklandó ételt.

    A korokke mellé készíthetsz egy kis tartármártást, hogy még finomabb legyen.