Frissen készült töltött hamburger cheddar sajttal és gombával

Töltött Hamburger (Sajttal, Gombával, stb.)

A töltött hamburger egy izgalmas csavar a klasszikus burgeren, amelyben a húspogácsa belsejében rejtett sajt és gomba lapul. Ez a technika nemcsak gazdagabb ízt biztosít, hanem még szaftosabbá is teszi a húst, mivel a töltelék bent tartja a nedvességet. A cheddar sajt lágyan megolvad a belsejében, míg a pirított gomba földes ízt kölcsönöz neki. Ez a burger tökéletes választás grillezésekhez vagy különleges alkalmakra, amikor valami extra finomságra vágysz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált)
100 g Cheddar sajt
100 g Gomba (aprítva)
4 db Hamburger zsemle
1 ek. Vaj
4 db Salátalevél
1 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma (aprított)
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Majonéz
2 ek. Ketchup
1 tk. Mustár
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Az aprított gombát és fokhagymát kevés olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg a gomba levet nem ereszt és meg nem puhul.

    A gombát ne sózd meg azonnal, mert akkor még több levet ereszt. Csak a végén sózd meg, amikor már majdnem kész.

    2

    A darált marhahúst keverd össze a sóval és a fekete borssal, majd osszd el 8 egyenlő részre.

    Ne dolgozd túl a húst, mert kemény lesz a pogácsa. Csak addig keverd, amíg a fűszerek eloszlanak benne.

    3

    Egy húspogácsa közepére helyezz egy kis adag pirított gombát és egy darab cheddar sajtot, majd fedd be egy másik húspogácsával. Nyomkodd össze a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, különben a sajt kifolyik sütés közben. A pogácsákat sütés előtt hűtsd le egy kicsit, hogy jobban megtartsák a formájukat.

    4

    Forró serpenyőben vagy grillen süsd a töltött húspogácsákat 4-5 percig az egyik oldalon, majd fordítsd meg és süsd további 4-5 percig.

    Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kinyomod belőlük a szaftot. Csak egyszer fordítsd meg őket.

    5

    A hamburger zsemléket vágd félbe, kend meg vajjal, majd pirítsd meg egy serpenyőben vagy sütőben.

    A zsemlék megpirításával megakadályozod, hogy elázzanak a szósztól.

    6

    A zsemle alsó felére kend a majonézt és a mustárt, majd helyezz rá egy salátalevelet.

    A majonéz és mustár mennyiségét ízlés szerint variálhatod. Használhatsz helyettük más szószokat is.

    7

    Tedd rá a töltött húspogácsát, majd helyezd rá a paradicsomszeleteket és a vékonyra szeletelt vöröshagymát.

    A paradicsom és a hagyma mennyisége ízlés kérdése. Használhatsz helyettük más zöldségeket is.

    8

    A zsemle felső felét kend meg ketchuppal, majd helyezd rá a hamburgert.

    A ketchup helyett használhatsz BBQ szószt, vagy más kedvenc szószodat.

    9

    Azonnal tálald sült burgonyával vagy egy könnyű salátával kiegészítve.

    A sült burgonya és a saláta remekül kiegészítik a hamburgert. Kínálhatsz mellé mártogatóst is.