Töltött kakiage, tålalva friss nori darabokkal és szójaszósszal

Töltött kakiage

A kakiage egy japĂĄn Ă©tel, amely a tenger gyĂŒmölcseivel vagy zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂŒlt ropogĂłs falatokat jelenti. A tradicionĂĄlis kakiage-ban a tĂ©sztĂĄt finomra aprĂ­tott alapanyagokkal kĂ©szĂ­tik el, Ă©s az Ă©telt gyakran tĂĄlaljĂĄk szĂłjaszĂłsszal. A töltött kakiage egy kĂŒlönleges vĂĄltozata, amely a zöldsĂ©geket Ă©s a tenger gyĂŒmölcseit egyesĂ­ti, egy gazdag, fƱszeres tĂ©sztĂĄban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g RĂĄk (tenger gyĂŒmölcsei)
⭕ 150 g ZöldsĂ©gek (sĂĄrgarĂ©pa, Ă©desburgonya, pĂłrĂ©hagyma)
⭕ 1 csipet FƱszerek (fekete bors, sĂł, szĂłjaszĂłsz)
⭕ 100 g Tempura liszt
⭕ 80 ml Víz
⭕ 500 ml Olaj (fritƑzhöz)
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 lap Nori (tengeri alga)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket és råkot vågd apró darabokra. A sårgarépåt, póréhagymåt és édesburgonyåt vékony csíkokra vågjuk.

    A zöldségeket apró darabokra vågva jobban åtveszik az ízeket, és a tészta könnyebben tapad råjuk.

    2

    A tempura lisztet keverd el hideg vĂ­zzel, hogy sima tĂ©sztĂĄt kapj. Ügyelj arra, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl sƱrƱ, hogy a töltelĂ©k jĂłl tapadjon rĂĄ.

    A tempura tĂ©szta hƱtve jobban mƱködik, ezĂ©rt tartsd hidegen a tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©se elƑtt.

    3

    A zöldségeket és råkot keverd össze a tempura tésztåval, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Ne hagyd, hogy a zöldsĂ©gek tĂșl nedvesek legyenek, mert a tĂșlzott vĂ­zben a tĂ©szta nem fog szĂ©pen tapadni.

    4

    A töltött tĂ©sztĂĄt helyezd a forrĂł olajba, Ă©s sĂŒsd aranybarnĂĄra, körĂŒlbelĂŒl 4-5 perc alatt.

    A forrĂł olajban törtĂ©nƑ sĂŒtĂ©s segĂ­t, hogy a kakiage kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig omlĂłs legyen.

    5

    A kĂ©sz kakiage-t szedd ki az olajbĂłl, Ă©s papĂ­rtörlƑn hagyd lecsepegni, hogy a felesleges olaj eltĂĄvozzon.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t abban, hogy a kakiage ropogĂłs maradjon, Ă©s ne legyen tĂșl olajos.

    6

    A nori lapot aprĂł darabokra tĂ©pd, Ă©s tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd a tetejĂ©re. Friss szĂłjaszĂłszot kĂ­nĂĄlj mellĂ©, hogy mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­ze legyen.

    A nori friss Ă©s sĂłs Ă­zt ad a kakiage-hoz, ami remekĂŒl kiegyensĂșlyozza a tĂ©szta Ă©s a rĂĄk Ă­zĂ©t.