Töltött kakiage, tálalva friss nori darabokkal és szójaszósszal

Töltött kakiage

A kakiage egy japán étel, amely a tenger gyümölcseivel vagy zöldségekkel készült ropogós falatokat jelenti. A tradicionális kakiage-ban a tésztát finomra aprított alapanyagokkal készítik el, és az ételt gyakran tálalják szójaszósszal. A töltött kakiage egy különleges változata, amely a zöldségeket és a tenger gyümölcseit egyesíti, egy gazdag, fűszeres tésztában.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rák (tenger gyümölcsei)
150 g Zöldségek (sárgarépa, édesburgonya, póréhagyma)
1 csipet Fűszerek (fekete bors, só, szójaszósz)
100 g Tempura liszt
80 ml Víz
500 ml Olaj (fritőzhöz)
2 ek. Szójaszósz
1 lap Nori (tengeri alga)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket és rákot vágd apró darabokra. A sárgarépát, póréhagymát és édesburgonyát vékony csíkokra vágjuk.

    A zöldségeket apró darabokra vágva jobban átveszik az ízeket, és a tészta könnyebben tapad rájuk.

    2

    A tempura lisztet keverd el hideg vízzel, hogy sima tésztát kapj. Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl sűrű, hogy a töltelék jól tapadjon rá.

    A tempura tészta hűtve jobban működik, ezért tartsd hidegen a tészta elkészítése előtt.

    3

    A zöldségeket és rákot keverd össze a tempura tésztával, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Ne hagyd, hogy a zöldségek túl nedvesek legyenek, mert a túlzott vízben a tészta nem fog szépen tapadni.

    4

    A töltött tésztát helyezd a forró olajba, és süsd aranybarnára, körülbelül 4-5 perc alatt.

    A forró olajban történő sütés segít, hogy a kakiage kívül ropogós, belül pedig omlós legyen.

    5

    A kész kakiage-t szedd ki az olajból, és papírtörlőn hagyd lecsepegni, hogy a felesleges olaj eltávozzon.

    A papírtörlő segít abban, hogy a kakiage ropogós maradjon, és ne legyen túl olajos.

    6

    A nori lapot apró darabokra tépd, és tálalás előtt szórd a tetejére. Friss szójaszószot kínálj mellé, hogy még intenzívebb íze legyen.

    A nori friss és sós ízt ad a kakiage-hoz, ami remekül kiegyensúlyozza a tészta és a rák ízét.