A zöldségeket és rákot vágd apró darabokra. A sárgarépát, póréhagymát és édesburgonyát vékony csíkokra vágjuk.
A zöldségeket apró darabokra vágva jobban átveszik az ízeket, és a tészta könnyebben tapad rájuk.
A tempura lisztet keverd el hideg vízzel, hogy sima tésztát kapj. Ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl sűrű, hogy a töltelék jól tapadjon rá.
A tempura tészta hűtve jobban működik, ezért tartsd hidegen a tészta elkészítése előtt.
A zöldségeket és rákot keverd össze a tempura tésztával, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Ne hagyd, hogy a zöldségek túl nedvesek legyenek, mert a túlzott vízben a tészta nem fog szépen tapadni.
A töltött tésztát helyezd a forró olajba, és süsd aranybarnára, körülbelül 4-5 perc alatt.
A forró olajban történő sütés segít, hogy a kakiage kívül ropogós, belül pedig omlós legyen.
A kész kakiage-t szedd ki az olajból, és papírtörlőn hagyd lecsepegni, hogy a felesleges olaj eltávozzon.
A papírtörlő segít abban, hogy a kakiage ropogós maradjon, és ne legyen túl olajos.
A nori lapot apró darabokra tépd, és tálalás előtt szórd a tetejére. Friss szójaszószot kínálj mellé, hogy még intenzívebb íze legyen.
A nori friss és sós ízt ad a kakiage-hoz, ami remekül kiegyensúlyozza a tészta és a rák ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.