Töltött szélű Hawaii pizza sajttal tálalva

Töltött szélű Hawaii pizza

A töltött szélű pizzák az utóbbi évtizedek egyik legnépszerűbb innovációja a pizzakészítésben. Ez a Hawaii változat a klasszikus ananászos-sonkás ízeket kombinálja a ropogós, sajttal töltött szélekkel. A sajtos töltelék biztosítja, hogy minden falat különleges élményt nyújtson. Tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez, ahol a pizzakedvelők valami újat szeretnének kipróbálni. Az édes és sós ízek harmóniája mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 29 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
250 g Mozzarella sajt
150 g Sonka
200 g Friss ananász
50 g Reszelt parmezán
1 tk. Szárított oregánó
100 g Szeletelt mozzarella (töltelékhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlapos sütőtálca használata segít a pizza aljának ropogósabbá tételében. Ha nincs kőlapod, használj hagyományos tepsit, de azt is melegítsd elő a sütőben.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy nagyobb, vékony koronggá. A szélek mentén helyezz szeletelt mozzarellát, majd hajtsd rá a tésztát, hogy bezárja a tölteléket. Nyomkodd le a széleket, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    A tésztát alaposan nyomkodd le a sajt körül, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.

    3

    Kend meg a tészta közepét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a töltött szél ne legyen szószos.

    A túl sok szósz eláztathatja a tésztát, ezért vékony rétegben kend. A töltött szél megóvása a szósztól biztosítja, hogy az ropogós maradjon.

    4

    Szórd meg a paradicsomszósz felületét mozzarella sajt felével, majd helyezd rá a sonkaszeleteket és a friss ananászdarabokat.

    Az ananászt alaposan csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Szórj rá a maradék mozzarella sajtot, reszelt parmezánt, és hintsd meg szárított oregánóval.

    A parmezán gazdagabb ízt ad a pizzának.

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, a tészta szélei pedig ropogósak lesznek.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy a sajt ne égjen meg.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a töltött szélek és a Hawaii pizza kombinációját!

    A pizza szeletelése előtt várj pár percet, így a sajt és a feltétek jobban megkötnek, és nem csúsznak le a tésztáról.