Töltött tangsuyuk friss korianderrel és szezámmaggal tálalva

Töltött Tangsuyuk

A Tangsuyuk egy klasszikus ázsiai étel, amelyet általában pörkölt vagy sült zöldségekkel és hússal készítenek. A töltött változata egy igazi különlegesség, amely ropogós, ízesített golyókat kínál. A csirkehús és a zöldségek gazdag tölteléket alkotnak, míg a kókuszreszelék és a keményítő adja a kívánt ropogósságot. Ez a recept tökéletes választás egy étkezéshez, vagy akár egy ünnepi alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (filé)
1 db Tojás
2 ek. Keményítő
2 ek. Kókuszreszelék
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Répa
2 szál Zöldhagyma
50 g Kecskesajt
50 ml Sójatej
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander
500 ml Növényi olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd apró kockákra, és tedd egy tálba. A tojást verjük fel, és keverjük a húshoz.

    A csirkehús apró darabokban gyorsabban át fog sülni, és a töltelék könnyebben keverhető lesz.

    2

    A fokhagymát és a hagymát apróra vágd, majd add hozzá a húshoz. Reszeld le a sárgarépát, és azt is keverd a húsos keverékhez.

    A fokhagyma ízesíti a tölteléket, a sárgarépa pedig édesebb ízt és szép színt ad.

    3

    Add hozzá a kecskesajtot és a szójaszószt, majd jól keverd össze. Keverj hozzá annyi keményítőt, hogy a keverék elég tömör legyen a töltéshez.

    Ha túl híg a keverék, még egy kis keményítővel javítható, hogy könnyebb legyen a töltés.

    4

    A zöldhagyma szárát apróra vágd, és szórd a kész töltelékre, hogy egy friss ízt adjon a töltött tangsuyuknak.

    A zöldhagyma frissessége kiegészíti a többi hozzávalót, így ne hagyd ki ezt a fontos lépést.

    5

    A kész tölteléket töltsd a kókuszreszelékkel összekevert keményítőbe, és formázz belőle kis golyókat.

    A kókuszreszelék ad egy extra ropogós réteget, és izgalmas ízt ad a bundához.

    6

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a golyókat 3-4 percig, amíg szépen aranybarnára sülnek.

    Az olaj ne legyen túl forró, hogy a golyók ne égjenek meg, de a közepük nyers maradjon.

    7

    Miután a golyók elkészültek, szedd ki őket, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít abban, hogy a tangsuyuk ropogósak maradjanak anélkül, hogy túl olajosak lennének.

    8

    Tálalás előtt szórd meg a töltött tangsuyukokat szezámmaggal, és friss korianderrel díszítsd.