A paradicsomokat hámozd meg, vágd kisebb kockákra, és tedd egy nagy lábasba.
Friss, érett paradicsomot használj, hogy a chutney ízletes és gazdag legyen.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd add hozzá a paradicsomhoz.
A fokhagyma és a gyömbér frissessége fokozza a chutney ízét, de ne vágd túl finomra, hogy az ízek érezhetőek maradjanak.
Törd össze a koriander magot, majd add hozzá a lábasba a fahéjjal, chilivel, cukorral, sóval és fehérborecettel.
A koriander és a fahéj különleges fűszeres ízt ad a chutney-nak. A chili mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősen.
Keverd alaposan össze, majd tedd fel a keveréket alacsony lángon főni. Főzd 30-40 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul és a keverék sűrűsödni kezd.
Ne hagyd túl magas hőmérsékleten főzni, hogy ne karamellizálódjon a cukor. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elkerüld a leégést.
Amikor a chutney megfelelő állagot ért el, vedd le a tűzről és hagyd egy kicsit hűlni. Ezután tárold üvegekben, és hűtsd le.
Miután kihűlt, a chutney még sűrűsödhet. Hűtőben hónapokig eláll, ha jól záródó üvegben tárolod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.