A piros kaliforniai paprikákat mosd meg, vágd fel és távolítsd el a csumájukat.
A paprika magjait is eltávolíthatod, ha enyhébb ízt szeretnél.
A chili paprikákat is vágd fel, és távolítsd el a magjaikat, hogy csökkentsd a szósz csípősségét. Ha extra csípőset szeretnél, hagyd benne a magokat.
A chili paprikák eltávolítása nélkül a szósz igazán intenzív csípős ízt kap.
A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.
A fokhagyma ízének kiemeléséhez érdemes egy fokhagymaprésen átnyomni.
Tedd az összes hozzávalót (paprikák, fokhagyma, chili, kömény, só) egy turmixgépbe, és adj hozzá az olívaolajat és a vörösbor ecetet.
A szósz textúráját attól függően alakíthatod, hogy mennyi olívaolajat adsz hozzá. Ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb olajat tegyél.
Turmixold simára a hozzávalókat, amíg krémes, egyenletes szószt nem kapsz.
A turmixgép segítségével a paprika és a chili teljesen összeolvad, és egy gazdag, homogén szósz jön létre.
Tálalás előtt friss petruska levelekkel díszítsd a szószt, hogy extra frissességet és színt adjon neki.
A petruska jól kiegészíti a szósz ízét, és friss, zöldessé varázsolja a szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.