Mojo picĂłn csĂ­pƑs piros szĂłsz, gazdag szĂ­nes paprikĂĄval Ă©s fƱszerekkel tĂĄlalva

Mojo picón (csípƑs piros)

A Mojo PicĂłn egy hagyomĂĄnyos kanĂĄri szigeti Ă©tel, amely csĂ­pƑs paprikĂĄbĂłl, fokhagymĂĄbĂłl Ă©s fƱszerekbƑl kĂ©szĂŒl. Az Ă©tel hosszĂș hagyomĂĄnyra tekint vissza, Ă©s a kanĂĄri szigetek egyik legismertebb szĂłsza. A Mojo PicĂłn-t eredetileg hĂșsok Ă©s halak Ă­zesĂ­tĂ©sĂ©re hasznĂĄltĂĄk, de ma mĂĄr sokfĂ©le Ă©telhez elƑszeretettel alkalmazzĂĄk. A piros paprika Ă©s chili kombinĂĄciĂłja gazdag Ă©s intenzĂ­v Ă­zt ad ennek a szĂłsznak, amit friss petruskĂĄval dĂ­szĂ­thetĂŒnk.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 db Piros kaliforniai paprika
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Chili paprika
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 1 ek. Vörösbor ecet
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 csokor Petruska

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros kaliforniai paprikåkat mosd meg, vågd fel és tåvolítsd el a csumåjukat.

    A paprika magjait is eltåvolíthatod, ha enyhébb ízt szeretnél.

    2

    A chili paprikĂĄkat is vĂĄgd fel, Ă©s tĂĄvolĂ­tsd el a magjaikat, hogy csökkentsd a szĂłsz csĂ­pƑssĂ©gĂ©t. Ha extra csĂ­pƑset szeretnĂ©l, hagyd benne a magokat.

    A chili paprikĂĄk eltĂĄvolĂ­tĂĄsa nĂ©lkĂŒl a szĂłsz igazĂĄn intenzĂ­v csĂ­pƑs Ă­zt kap.

    3

    A fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s zĂșzd össze.

    A fokhagyma ízének kiemeléséhez érdemes egy fokhagymaprésen åtnyomni.

    4

    Tedd az összes hozzåvalót (paprikåk, fokhagyma, chili, kömény, só) egy turmixgépbe, és adj hozzå az olívaolajat és a vörösbor ecetet.

    A szĂłsz textĂșrĂĄjĂĄt attĂłl fĂŒggƑen alakĂ­thatod, hogy mennyi olĂ­vaolajat adsz hozzĂĄ. Ha sƱrƱbb szĂłszt szeretnĂ©l, kevesebb olajat tegyĂ©l.

    5

    Turmixold simåra a hozzåvalókat, amíg krémes, egyenletes szószt nem kapsz.

    A turmixgép segítségével a paprika és a chili teljesen összeolvad, és egy gazdag, homogén szósz jön létre.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt friss petruska levelekkel dĂ­szĂ­tsd a szĂłszt, hogy extra frissessĂ©get Ă©s szĂ­nt adjon neki.

    A petruska jól kiegészíti a szósz ízét, és friss, zöldessé varåzsolja a szószt.