Mojo picón csípős piros szósz, gazdag színes paprikával és fűszerekkel tálalva

Mojo picón (csípős piros)

A Mojo Picón egy hagyományos kanári szigeti étel, amely csípős paprikából, fokhagymából és fűszerekből készül. Az étel hosszú hagyományra tekint vissza, és a kanári szigetek egyik legismertebb szósza. A Mojo Picón-t eredetileg húsok és halak ízesítésére használták, de ma már sokféle ételhez előszeretettel alkalmazzák. A piros paprika és chili kombinációja gazdag és intenzív ízt ad ennek a szósznak, amit friss petruskával díszíthetünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Piros kaliforniai paprika
4 gerezd Fokhagyma
2 db Chili paprika
100 ml Olívaolaj
1 ek. Vörösbor ecet
1 tk.
1 tk. Kömény
1 csokor Petruska

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros kaliforniai paprikákat mosd meg, vágd fel és távolítsd el a csumájukat.

    A paprika magjait is eltávolíthatod, ha enyhébb ízt szeretnél.

    2

    A chili paprikákat is vágd fel, és távolítsd el a magjaikat, hogy csökkentsd a szósz csípősségét. Ha extra csípőset szeretnél, hagyd benne a magokat.

    A chili paprikák eltávolítása nélkül a szósz igazán intenzív csípős ízt kap.

    3

    A fokhagymát hámozd meg és zúzd össze.

    A fokhagyma ízének kiemeléséhez érdemes egy fokhagymaprésen átnyomni.

    4

    Tedd az összes hozzávalót (paprikák, fokhagyma, chili, kömény, só) egy turmixgépbe, és adj hozzá az olívaolajat és a vörösbor ecetet.

    A szósz textúráját attól függően alakíthatod, hogy mennyi olívaolajat adsz hozzá. Ha sűrűbb szószt szeretnél, kevesebb olajat tegyél.

    5

    Turmixold simára a hozzávalókat, amíg krémes, egyenletes szószt nem kapsz.

    A turmixgép segítségével a paprika és a chili teljesen összeolvad, és egy gazdag, homogén szósz jön létre.

    6

    Tálalás előtt friss petruska levelekkel díszítsd a szószt, hogy extra frissességet és színt adjon neki.

    A petruska jól kiegészíti a szósz ízét, és friss, zöldessé varázsolja a szószt.