A zöld chiliket mosd meg alaposan, majd vágd le a szárukat. A magjaikat ne távolítsd el, ha a sambalt erősebben szeretnéd.
Ha kevésbé szeretnéd csípősre, távolítsd el a chili magjait, így enyhébb lesz.
A hagymát és fokhagymát hámozd meg, majd vágd apróra. A koriandert is vágd finomra.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát a mixelés előtt piríthatod is, hogy még intenzívebb ízt kapj.
A zöld chiliket, hagymát, fokhagymát és koriandert tedd egy mozsárba, és alaposan törd össze őket, hogy egy sima masszát kapj.
A mozsár használata segít a chilik és fűszerek aromáinak intenzívebbé tételében. Ha nincs mozsarad, használhatsz turmixgépet is.
Add hozzá a cukrot, sót és lime levét, majd keverd jól össze. Ha szükséges, egy kevés olívaolajjal finomíthatod a textúráját.
A lime leve segít frissíteni az ízeket, és a cukor egy kis édes-savanyú ízt ad a sambalnak.
A kész sambalt tálalhatod azonnal, de ha időt adsz neki, hogy álljon 15-20 percet, az ízek jobban összeérnek.
A sambal frissebb, ha azonnal tálalod, de pihentetve még jobban kiemelkednek az ízei.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.