Tonkatsu ramen tál, sült sertéshússal és tojással tálalva

Tonkatsu Ramen

A Tonkatsu Ramen egy klasszikus japán étel, amelyben a gazdag ramen leves egyesül a ropogós tonkatsu szójaszószban sült hús ízével. A ramen az egyik legismertebb japán étel, amely könnyen elkészíthető, és rengeteg variációja létezik. A tonkatsu szójaszósz édes-savanyú íze tökéletesen illik a gazdag ramen leveshez, miközben a sült sertéshús és a tojás gazdagítják a tál ízét. A Tonkatsu Ramen egy gyors, mégis ínycsiklandó étel, amely minden étkezést különlegessé tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
3 ek. Tonkatsu szósz
200 g Ramen tészta
150 g Sült sertéshús (pörkölt)
2 db Főtt tojás
50 g Bambusz hajtás
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
50 g Sójabab
2 ek. Tamari szójaszósz
500 ml Ramen leves alap
1 ek. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a ramen tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha friss tésztát használsz, gyorsan megfő, körülbelül 3-5 percig.

    Ne főzd túl a tésztát, mert akkor ragacsossá válik. A legjobb, ha a tésztát kissé al dente hagyod.

    2

    A levest készítsd el: Egy lábasban öntsd a ramen alapot, adj hozzá egy evőkanál Tamari szójaszószt, 1 ek szezámolajat, reszelt gyömbért és fokhagymát. Forrald fel, majd csökkentsd a hőmérsékletet, és hagyd főni 5-10 percig.

    Ha intenzívebb ízt szeretnél, adj hozzá egy kis miso pasztát a leveshez, hogy gazdagabb legyen.

    3

    A sertéshúst szeleteld fel vékony csíkokra, és egy serpenyőben süsd meg, amíg a hús szép aranybarna nem lesz.

    A húsnak ne legyen túl száraz, hogy megőrizze a szaftos textúráját. Tálalás előtt szórd meg egy kis Tamari szójaszósszal.

    4

    A főtt tojásokat vágd félbe, és készítsd elő a zöldhagymát és bambusz hajtást.

    A tojásnak lágy állagúnak kell lennie, hogy a belseje krémes legyen, és jól illik a ramenhez.

    5

    A levest tálald a kész ramen tésztával, a sült sertéshússal, a tojásfelekkel, a bambusz hajtással és a zöldhagymával.

    A tálalás előtt egy kis szezámolajjal meglocsolhatod a ramen tetejét, hogy gazdagabb ízt adjon.

    6

    Tálalás előtt szórj egy kis pörkölt szójaszószt vagy Tamari szószt a tetejére, hogy az ízek még jobban összeérjenek.

    A tonkatsu szójaszósz gazdag, édes-savanykás ízt ad az ételnek, ezért érdemes egy kis extra mennyiséget adni a ramenhez.