Tonkatsu tál káposzta, szójaszósszal, ropogós halakkal és friss zöldségekkel

Tonkatsu tál káposzta

A Tonkatsu egy japán étel, amelyet sült húsról ismerünk, de ebben a változatban halat használunk. A hal ropogósra sül, miközben a tönkölyzsemlemorzsa és szezámmag kiemeli a textúráját. Az étel hagyományosan rizs mellett kerül tálalásra, de itt a friss zöldségekkel, korianderrel és citrommal tálalva egy könnyedebb változatot kínál. A szójaszósz és a friss citrom kombinációja egyedülálló ízélményt ad, amely tökéletes választás egy friss és könnyű étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Pangasius filé
100 g Tönkölyzsemlemorzsa
2 db Tojás
50 g Liszt
2 ek. Szezámmag
1 db Friss citrom
3 ek. Szezámmagolaj
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Friss koriander
1 db Piros paprika
2 szál Zöldhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
150 g Friss káposzta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hal filéket sózd, borsozd, majd tedd őket először a lisztbe, utána a felvert tojásba, végül forgasd bele a tönkölyzsemlemorzsába és szezámmagba.

    A tészta ropogósra sütéséhez figyelj arra, hogy minden oldalát egyenletesen bevonja a morzsa.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, majd süsd a halat közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szép aranybarna nem lesz.

    A serpenyőt ne zsúfold túl, hogy a hal minden oldala egyenletesen süljön.

    3

    Miután a hal megsült, helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papírtörlő segít megőrizni a hal ropogósságát és csökkenti az olajtartalmát.

    4

    A tálaláshoz vágd fel a piros paprikát, a zöldhagymát és reszeld le a friss citrom héját.

    A citromhéj frissítő ízt ad az ételnek, ezért friss citromot használj.

    5

    A káposztát vágd finom csíkokra, és tálald a friss zöldségekkel, a sült hal mellett.

    A káposzta ropogós frissességet ad a tonkatsunak, és kiegészíti a fűszeres ízeket.

    6

    Tálald a sült halat a friss zöldségekkel és citromhéjjal, majd locsold meg szójaszósszal és szórd meg friss korianderrel.

    A szójaszósz és a koriander egyedi ízt ad a tonkatsunak, amely remekül kiegészíti a hal finom ropogósságát.