Mexikói tostada csirkével és fekete babbal

Tostada

A tostada a mexikói konyha egyik legnépszerűbb fogása, amely a ropogósra sült tortilla és a gazdag, ízes feltétek tökéletes kombinációját kínálja. Eredetileg a maradék tortillák felhasználására szolgált, de mára a mexikói street food kultúra egyik kedvence lett. A csirkés-fekete babos változat fűszeres és laktató, tökéletes egy gyors, mégis ízletes étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
250 g Csirkemell
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
200 g Fekete bab konzerv
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Paradicsom
100 g Saláta (jégsaláta vagy római)
100 g Reszelt cheddar sajt
50 ml Fűszeres chili szósz
1 tk. Füstölt paprika por
1 tk. Chili por
1 tk. Köménypor
1 csipet
1 csipet Bors
10 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a tortilla lapokat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 5-7 percig, amíg ropogósra nem sülnek.

    A tortillákat figyelni kell, mert könnyen megégnek. Ha légkeveréses a sütőd, rövidebb idő is elég lehet.

    2

    A csirkemellet vágd csíkokra, a vöröshagymát aprítsd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld vékony csíkokra.

    A csirkemellet könnyebben tudod csíkokra vágni, ha előtte kicsit lefagyasztod.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges lesz.

    Ne pirítsd meg a hagymát, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a csirkecsíkokat, fűszerezd füstölt paprikával, chili porral, köménnyel, sóval és borssal, majd süsd 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    A csirkét ne süsd túl, mert kiszárad. Akkor van kész, amikor már nem rózsaszín a belseje.

    5

    A fekete babot egy kisebb tálban pépesítsd villával, és keverd össze egy kevés sóval, borssal és chili szósszal.

    Ha nincs fekete babod, használhatsz konzerv vörös babot is.

    6

    Vedd ki a ropogósra sült tortillákat a sütőből, majd kend meg őket a fűszeres fekete babpürével.

    A babpürét ne kend túl vastagon, mert elázhat a tortilla.

    7

    Halmozd rájuk a sült csirkét, majd szórd meg a szeletelt paradicsommal, paprikával és friss salátával.

    A tostada alapokat közvetlenül tálalás előtt rakd meg, hogy ne ázzanak el.

    8

    Szórd meg reszelt cheddar sajttal és friss korianderrel az extra ízért.

    Ha nincs cheddar, más, jól olvadó sajttal is helyettesítheted. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.

    9

    Tálald azonnal, friss lime gerezdekkel és extra chili szósszal a még intenzívebb ízélményért.

    A tostada legjobb frissen, mert a tortilla hamar elveszti ropogósságát.