Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a tortilla lapokat sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 5-7 percig, amíg ropogósra nem sülnek.
A tortillákat figyelni kell, mert könnyen megégnek. Ha légkeveréses a sütőd, rövidebb idő is elég lehet.
A csirkemellet vágd csíkokra, a vöröshagymát aprítsd fel, a paprikát és a paradicsomot szeleteld vékony csíkokra.
A csirkemellet könnyebben tudod csíkokra vágni, ha előtte kicsit lefagyasztod.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges lesz.
Ne pirítsd meg a hagymát, mert keserű lesz.
Add hozzá a csirkecsíkokat, fűszerezd füstölt paprikával, chili porral, köménnyel, sóval és borssal, majd süsd 5-7 percig, amíg aranybarna nem lesz.
A csirkét ne süsd túl, mert kiszárad. Akkor van kész, amikor már nem rózsaszín a belseje.
A fekete babot egy kisebb tálban pépesítsd villával, és keverd össze egy kevés sóval, borssal és chili szósszal.
Ha nincs fekete babod, használhatsz konzerv vörös babot is.
Vedd ki a ropogósra sült tortillákat a sütőből, majd kend meg őket a fűszeres fekete babpürével.
A babpürét ne kend túl vastagon, mert elázhat a tortilla.
Halmozd rájuk a sült csirkét, majd szórd meg a szeletelt paradicsommal, paprikával és friss salátával.
A tostada alapokat közvetlenül tálalás előtt rakd meg, hogy ne ázzanak el.
Szórd meg reszelt cheddar sajttal és friss korianderrel az extra ízért.
Ha nincs cheddar, más, jól olvadó sajttal is helyettesítheted. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is.
Tálald azonnal, friss lime gerezdekkel és extra chili szósszal a még intenzívebb ízélményért.
A tostada legjobb frissen, mert a tortilla hamar elveszti ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.