Tostada garnélával, avokádóval és lime-lével tálalva, friss korianderrel

Tostada garnélával

A Tostada garnélával egy hagyományos mexikói étel, amely egyszerű, mégis ínycsiklandó. Az ételt gyakran friss tenger gyümölcseivel, mint a garnéla, avokádóval, lime-lével és korianderrel tálalják. A tostada egy ropogós, sült kukoricalap, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres garnélát és a friss zöldségeket. Ez az étel tökéletes választás egy könnyű ebédhez vagy vacsorához, és igazán frissítő, különösen a forró nyári napokon.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss garnélarák
4 db Tostada (kukoricalap)
1 db Avokádó
1 db Piros hagyma
1 csokor Koriander
1 db Lime lé
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, távolítsd el a héját, és vágd kisebb darabokra, majd párold meg egy serpenyőben az olívaolajjal, amíg rózsaszínű nem lesz.

    Ne süsd túl a garnélát, mert akkor kemény lesz. Amikor a garnéla színe rózsaszínűvé válik, az már kész is van.

    2

    A piros hagymát hámozd meg és szeleteld vékony karikákra. Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és szeleteld fel.

    Az avokádót ne vágd túl vékonyra, mert nehezen tartja meg az alakját, de elég, ha falatnyi szeletekre vágod.

    3

    Egy tálban keverd össze a garnélát a lime lével, apróra vágott korianderrel, a hagymával, és a sóval.

    A lime leve frissíti az ételt, és remekül illik a garnélához és az avokádóhoz.

    4

    Tálald a frissen megsült tostadákat, és tegyél rájuk egy réteg avokádót, majd halmozd rá a garnélás keveréket.

    A tostada szélét friss korianderrel díszítheted, hogy még szebbé és ízletesebbé tedd.

    5

    Tálalás előtt friss borssal szórd meg és egy kis lime levével locsold meg.

    A bors friss ízt ad, és a lime segít kiegyensúlyozni a fűszeres és édes ízeket.