Tostada marhahússal, ropogós tortilla sajttal és korianderrel díszítve

Tostada marhahússal

A Tostada marhahússal egy népszerű mexikói étel, amelyet hagyományosan az utcai árusok kínálnak. Az étel alapja a ropogós tortilla, amelyet gazdag, fűszeres marhahússal töltenek meg. Az étel sokféleképpen variálható: hozzáadhatsz zöldségeket, különböző sajtokat, vagy akár pikáns szósszal is megbolondíthatod. A tostada a mexikói konyha egyszerű, de ínycsiklandó ételének számít, amelyet mindenki könnyedén elkészíthet otthon. A fűszeres marhahús, a roppanós tortilla és a reszelt sajt kombinációja igazi ízélményt biztosít minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darálva)
4 db Tortilla
1 db Vöröshagyma
2 szegfű Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Koriander
0.5 tk. Frissen őrölt bors
0.5 tk.
100 g Cheddar sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst tedd egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd meg, amíg teljesen meg nem barnul.

    Ha a hús túl zsíros, töröld le róla a felesleges zsiradékot a főzés közben.

    2

    Közben a vöröshagymát, paprikát és a fokhagymát apróra vágd fel. Amikor a hús már megpirult, add hozzá őket a serpenyőbe, és pirítsd 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha csípősebben szereted, adj hozzá egy kis jalapeño paprikát is.

    3

    A paradicsomokat vágd fel apró kockákra, és add hozzá a serpenyőhöz. Sózd, borsozd, majd keverd össze, és főzd még 5 percig.

    A paradicsomoknak friss ízt adnak, ne hagyd túl sokáig főni őket, hogy ne veszítsenek el a textúrájukból.

    4

    Eközben a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg, hogy ropogósak legyenek.

    Ha a tortilla túl puha, tekerd be őket egy papírtörlőbe, hogy a nedvesség felszívódjon.

    5

    Miután a tortillák megpirultak, helyezd őket egy tányérra. A marhahúsos keveréket egyenletesen oszd el rajtuk.

    A pirított tortilla nemcsak ropogósabbá teszi az ételt, hanem még ínycsiklandóbbá is.

    6

    Szórd meg a tetejét reszelt cheddar sajttal, és tedd vissza a serpenyőbe vagy a sütőbe, amíg a sajt megolvad.

    Ha nem szereted a cheddart, használhatsz más sajtokat is, például mozzarellát vagy gouda-t.

    7

    Tálald a tostadát friss korianderrel díszítve. Tálalhatsz hozzá friss lime-ot is, hogy még intenzívebb ízeket érj el.

    A koriander frissessége remekül illik a húsos keverékhez, és egy kis lime is felfrissíti az ételt.