Tostada sertéshússal, friss avokádóval és joghurttal tálalva

Tostada sertéshússal

A tostada egy népszerű mexikói étel, amelyet ropogós tortilla lapokkal tálalnak. A sertéshússal készült változat egy gazdag, ínycsiklandó étel, amely a fűszerek és az avokádó frissítő ízének tökéletes kombinációja. A mexikói konyha számos változata létezik, és ez a verzió egyszerűen elkészíthető otthon, miközben tele van gazdag ízekkel és textúrákkal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Sertéshús (darálva)
6 db Tostada (kész tortilla)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 tk. Fűszerkeverék (chili por, kömény, paprika)
2 db Paradicsom
1 db Lime
100 g Joghurt
1 db Avokádó
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst egy serpenyőben olajon pirítsd meg közepes hőmérsékleten. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és hagymát, és párold őket, amíg a hagyma üveges lesz.

    A hús pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjen meg, de szépen megpiruljon, hogy ízletes legyen.

    2

    Amikor a hús és a hagyma megpirult, add hozzá a fűszerkeveréket, és jól keverd össze, hogy az ízek összekapcsolódjanak.

    Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, adj hozzá több chili port, hogy fokozd a fűszeres ízt.

    3

    A paradicsomokat apróra vágd, és add hozzá a húshoz. Párold további 5-10 percig, hogy a paradicsom levet eresszen és a fűszerek összeérjenek.

    A paradicsom levet ad a húsnak, amitől szaftosabb és ízletesebb lesz.

    4

    A tostada tortilla lapokat tedd egy serpenyőbe, és enyhén pirítsd meg, hogy ropogósak legyenek.

    A ropogósabb tostada érdekében pirítsd őket száraz serpenyőben, hogy megőrizzék a textúrájukat.

    5

    Az avokádót hámozd meg, és szeleteld fel vékonyan. A lime-ot facsard ki, és a friss korianderrel együtt tálald a tostadát a hússal, avokádóval, joghurttal és lime levével.

    A lime frissítő ízt ad az ételnek, míg az avokádó gazdag textúrával és ízzel gazdagítja.

    6

    Tálald a kész tostadát egy szép tányéron, és élvezd a fűszeres hús, a ropogós tortilla, az avokádó és a joghurt tökéletes egyensúlyát.

    A tostadákat frissen, melegen tálald, hogy az ízek és textúrák a legjobban érvényesüljenek.