Trappistás croissant tálalva

Trappistás croissant

A croissant Franciaország egyik legismertebb péksüteménye, amelyet az évek során számos változatban elkészítettek. A trappista sajtos croissant a magyar ízlésvilághoz is közel áll, hiszen a trappista sajt hazánk egyik legkedveltebb sajtja. A fokhagymás tejfölös töltelék lágyabbá és krémesebbé teszi a belső részt, miközben a szezámmagos külső finoman ropogós marad. Ez a croissant tökéletes választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy gyors sós harapnivalónak, ami garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Leveles tészta
150 g Trappista sajt
50 g Tejföl
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 db Tojás
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a megfelelő végeredményhez.

    2

    A trappista sajtot reszeld le durvára, és a fokhagymát aprítsd nagyon finomra.

    A sajt reszelésekor figyelj, hogy ne legyen túl finom, mert akkor könnyen elolvad sütés közben. A fokhagymát pedig tényleg apróra, hogy ne domináljon az íze.

    3

    Egy tálban keverd össze a reszelt sajtot, a tejfölt, a fokhagymát, a sót és a borsot, hogy egy krémes állagú tölteléket kapj.

    A tejföl mennyiségével szabályozhatod a töltelék sűrűségét. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejfölt.

    4

    A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A leveles tésztát hűtőből kivéve azonnal dolgozd fel, különben túl lágy lesz.

    5

    A szélesebb végükre helyezz egy-egy adag sajtkrémes tölteléket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben.

    6

    Óvatosan tekerd fel a háromszögeket croissant formájúra, kezdve a szélesebb végétől.

    A tésztát lazán tekerd fel, hogy a croissant-ok szép levegősek legyenek.

    7

    A felvert tojással kend meg a croissant-ok tetejét, majd szórd meg szezámmaggal.

    A tojás segít a croissant-oknak szép színt adni. A szezámmag elhagyható, vagy helyettesíthető más magvakkal.

    8

    Helyezd a croissant-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, majd süsd őket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütőtől, figyelj rá, hogy ne égjenek meg a croissant-ok.

    9

    Hagyd a croissant-okat pár percig hűlni, majd tálald őket melegen vagy langyosan.

    A frissen sült croissant-ok a legfinomabbak!