A tésztalapot helyezd egy piteformába, és szurkálj bele néhány helyen egy villával, hogy ne emelkedjen fel a tészta sütés közben.
A tésztát előmelegített sütőben érdemes előpirítani, hogy a töltelék ne áztassa el.
Süsd a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Ha nincs piteformád, akkor egy tortaformát is használhatsz, de ügyelj arra, hogy a tészta szélén ne legyen túl vastag.
Közben hámozd meg és vágd apró kockákra az almákat, majd tedd félre.
Az almafajtától függően érdemes lehet a kockákat egy kicsit lepirítani a serpenyőben, hogy jobban kiemelje az ízeket.
Egy tálban keverd össze az aranyszirupot, a cukrot, a citrom levét, a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot.
A citrom leve segít frissíteni az ételt és ellensúlyozni az édes szirupot.
Az előre sült tésztára öntsd rá a szirupos keveréket, majd szórd rá az előkészített alma darabokat.
A tészta szélét érdemes megkenni egy kis vajjal vagy tojással, hogy a szélén is szép aranybarna legyen.
Tedd vissza a pitét a sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a töltelék megszilárdul, és a teteje enyhén pirul.
Ne süsd túl sokáig, mert a töltelék túl sűrűvé válhat. A kívánt állagot akkor éred el, ha a szirupos töltelék szépen megszilárdul.
Amikor elkészült, hagyd a tésztát hűlni 10 percig, majd tálald melegen vagy szobahőmérsékleten. Kínálj mellé egy kis friss tejszínhabot.
A friss tejszín és egy kis fahéjpor az almás ízvilágot remekül kiegészíti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.