A pite tésztát készítsd el, vagy vásárolj kész tésztát, és nyújtsd ki, majd béleld ki vele a piteformát.
A tészta legyen egyenletes vastagságú, hogy a sütés során ne repedjen meg.
A melaszt tedd egy lábasba, és lassú tűzön melegítsd fel, hogy felolvadjon.
A melasz helyettesíthető sötét cukorsziruppal, de a melasz adja meg a jellegzetes ízét.
A felolvasztott melaszhoz add hozzá a citromlevet, a mandulalisztet és az egy egész tojást. Keverd össze jól.
A mandulaliszt krémes állagot ad a tölteléknek, így puhább lesz.
A tejszínt is add hozzá a keverékhez, és jól keverd össze, hogy sima tölteléket kapj.
Ha a keverék túl sűrű, egy kis vízzel hígíthatod.
Öntsd a kész tölteléket a kinyújtott tésztára, és egyenletesen oszlasd el.
Ügyelj arra, hogy a töltelék ne folyjon túl a tésztaszéleken.
Süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg a teteje enyhén meg nem barnul.
Ha a pite széle túl gyorsan barnulna, takard le fóliával a sütés utolsó 10 percére.
Miután megsült, hagyd egy kicsit hűlni, majd szórd meg friss, apróra vágott mandulával.
A friss mandula ropogós textúrát ad a tésztához, és egy extra ízt is ad.
Tálald szobahőmérsékleten, vagy enyhén melegen, tejszínhabbal vagy vaníliafagylalttal.
A tálaláskor egy kis tejszínhab remek kiegészítője lehet a pitének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.