Finom treacle tart rumos ízesítéssel, tálalva porcukorral

Treacle tart rumos ízesítéssel

A Treacle tart egy klasszikus brit édesség, amely hagyományosan fekete melaszból készül. Ez a változat rumos ízesítéssel készül, ami egy új és ínycsiklandó csavart ad a hagyományos recepthez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Tészta (pitéhez)
200 ml Szirup (treacle)
100 g Cukor
1 db Citrom héja
2 ek. Friss citromlé
2 ek. Rumos ízesítő
2 db Tojás
100 ml Tej
50 ml Rumbor
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a pitét: a tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. Nyomkodjuk a peremekre, majd fagyasztjuk 15 percig.

    A tésztát előre elkészítve és lehűtve biztosíthatjuk, hogy nem fog elfolyni a sütés alatt.

    2

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát vakon sütjük 10-15 percig, amíg enyhén aranybarna lesz.

    Használj sütőpapírt és egy kis súlyt, hogy a tészta ne emelkedjen fel a sütés közben.

    3

    A treacle-t, cukrot, citrom héját és citromlevet egy edényben alacsony lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a rumos ízesítőt és a rumot. Keverjük össze, amíg a cukor elolvad.

    A rumos ízesítő fokozza az ízt, de ha gyengébb rumos ízre vágysz, csökkentsd az adagot.

    4

    A tojásokat felverjük, majd a tejet is hozzáadjuk. Ezt a keveréket hozzáöntjük a forró sziruphoz és alaposan elkeverjük.

    Ügyelj arra, hogy a tojásokat ne főzd meg a forró szirupban. A keverés közben ne hagyjuk a szirupot túl forrón, hogy a tojások ne párolódjanak meg.

    5

    A szirupot és tojásos keveréket ráöntjük a piteformába, és visszatesszük a sütőbe, ahol 20-25 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.

    A töltelék ne legyen folyós, amikor kiveszed a sütőből. A sütési idő függhet a sütő típusától is, így mindig ellenőrizd.

    6

    Hagyd lehűlni a pitét. Tálald porcukorral meghintve, és élvezd az édes, rumos finomságot.

    A treacle tart még jobb lesz, ha egy éjszakát a hűtőben pihenteted, mivel az ízek összeérnek.