A tojásokat és a cukrot verjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Keverjük simára.
A tojásokat verhetjük kézi habverővel is, de ha elektromos mixerrel dolgozunk, gyorsabb és könnyebb lesz a dolgunk.
A tésztát öntsük egy kivajazott, lisztezett tepsibe, és süssük 180 fokon 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ne nyitogasd túl gyakran a sütőt, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.
A mandulát pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A mandula pörkölése kiemeli az ízét, és ropogós textúrát ad a trilece tetejére.
A sütés után hagyjuk a tésztát kihűlni, majd készítsük el a szirupot a sűrített tejből, tejszínből, vaníliából és mandulalikőrből.
A mandulalikőr különleges ízt ad a szirupnak, így érdemes ezt ne hagyni ki.
A kihűlt tésztát öntsük meg a sziruppal, és hagyjuk beszívódni a folyadékot.
Tartsuk szem előtt, hogy a tészta a szirupot jól felszívja, de ne áztassuk el túlzottan.
Tálalás előtt szórjuk meg a pirított mandulával.
A mandula ropogós textúrája és a szirup édessége tökéletes egyensúlyt ad a trilece ízének.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.