Trilece mandulás változatban, tálalva pirított mandulával

Trilece mandulás változatban

A trilece egy klasszikus olasz desszert, amelyet többféle módon készíthetünk. A mandulás változata különleges ízeket ad hozzá, és a sűrített tej édes ízét remekül kiegészíti a pirított mandula ropogóssága. Ez a desszert ideális választás bármilyen ünnepi alkalomra vagy egy egyszerű, de különleges édességre vágyó délutáni kávé mellé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
6 db Tojás
200 g Cukor
200 ml Tej
200 g Liszt
1 tk. Sütőpor
50 g Mandula
200 ml Sűrített tej
200 ml Tejszín
1 ek. Vanília kivonat
2 ek. Mandulalikőr

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat és a cukrot verjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. Keverjük simára.

    A tojásokat verhetjük kézi habverővel is, de ha elektromos mixerrel dolgozunk, gyorsabb és könnyebb lesz a dolgunk.

    2

    A tésztát öntsük egy kivajazott, lisztezett tepsibe, és süssük 180 fokon 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne nyitogasd túl gyakran a sütőt, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.

    3

    A mandulát pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A mandula pörkölése kiemeli az ízét, és ropogós textúrát ad a trilece tetejére.

    4

    A sütés után hagyjuk a tésztát kihűlni, majd készítsük el a szirupot a sűrített tejből, tejszínből, vaníliából és mandulalikőrből.

    A mandulalikőr különleges ízt ad a szirupnak, így érdemes ezt ne hagyni ki.

    5

    A kihűlt tésztát öntsük meg a sziruppal, és hagyjuk beszívódni a folyadékot.

    Tartsuk szem előtt, hogy a tészta a szirupot jól felszívja, de ne áztassuk el túlzottan.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg a pirított mandulával.

    A mandula ropogós textúrája és a szirup édessége tökéletes egyensúlyt ad a trilece ízének.