Trinxat de la Cerdanya, tálalva friss petrezselyemmel

Trinxat de la Cerdanya

A Trinxat de la Cerdanya egy hagyományos étel a spanyolországi Cerdanya régióból. Az étel alapját a krumpli és a savanyú káposzta képezi, amit gyakran baconos, füstölt húsos feltéttel gazdagítanak. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes, és tökéletes példája annak, hogy hogyan lehet a legjobb ízeket a legegyszerűbb alapanyagokból előállítani. A Trinxat de la Cerdanya gyakran kerül családi étkezések alkalmával az asztalra, és az egyik kedvenc étel a spanyol háztartásokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Krumpli
200 g Savanyú káposzta
3 gerezd Fokhagyma
100 g Bacon
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A fokhagymát zúzd össze, és a bacont is apróbb darabokra vágd.

    A krumplit apróra vágva gyorsabban megpuhul és könnyebben összenyomható lesz a későbbi lépésben.

    2

    A krumplit egy lábasban tedd fel főni sós vízben, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A krumpli ne legyen túl puha, mert a Trinxat de la Cerdanya textúrája miatt fontos, hogy egy kicsit megmaradjon a formája.

    3

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a bacont. Pirítsd, amíg ropogós lesz.

    A bacon finom, ropogósra pirítva adja meg az ételnek a gazdag ízét.

    4

    Amikor a bacon elkészült, add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, hogy kiengedje az ízét.

    A fokhagyma gyorsan megsül, ezért ügyelj rá, hogy ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.

    5

    A főtt krumplit tedd a serpenyőbe a baconos keverékhez, és jól keverd össze.

    A krumplit egy kicsit nyomd össze, hogy a textúrája krémes legyen, de ne legyen teljesen püré.

    6

    Add hozzá a savanyú káposztát, és főzd még 5-7 percig, hogy minden jól összeérjen. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    A káposztát úgy add hozzá, hogy ne túl sok levet engedjen ki, mert ez segít abban, hogy az étel ne legyen túl nedves.

    7

    Tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissítő íze tökéletes kiegészítője ennek a gazdag ételnek.