A krumplit hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra. A fokhagymát zúzd össze, és a bacont is apróbb darabokra vágd.
A krumplit apróra vágva gyorsabban megpuhul és könnyebben összenyomható lesz a későbbi lépésben.
A krumplit egy lábasban tedd fel főni sós vízben, és főzd 15-20 percig, amíg megpuhul.
A krumpli ne legyen túl puha, mert a Trinxat de la Cerdanya textúrája miatt fontos, hogy egy kicsit megmaradjon a formája.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a bacont. Pirítsd, amíg ropogós lesz.
A bacon finom, ropogósra pirítva adja meg az ételnek a gazdag ízét.
Amikor a bacon elkészült, add hozzá a zúzott fokhagymát, és pirítsd még egy percig, hogy kiengedje az ízét.
A fokhagyma gyorsan megsül, ezért ügyelj rá, hogy ne piruljon meg túlzottan, mert keserűvé válhat.
A főtt krumplit tedd a serpenyőbe a baconos keverékhez, és jól keverd össze.
A krumplit egy kicsit nyomd össze, hogy a textúrája krémes legyen, de ne legyen teljesen püré.
Add hozzá a savanyú káposztát, és főzd még 5-7 percig, hogy minden jól összeérjen. Sózd, borsozd ízlés szerint.
A káposztát úgy add hozzá, hogy ne túl sok levet engedjen ki, mert ez segít abban, hogy az étel ne legyen túl nedves.
Tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissítő íze tökéletes kiegészítője ennek a gazdag ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.