A disznóbelét alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.
A belsőségeket alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel.
A fokhagyma íze intenzívebb lesz, ha a vágás után néhány percet hagyod pihenni, mielőtt hozzáadod az ételhez.
Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.
Ha a hagyma nem sül egyenletesen, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.
Add hozzá a zöld paprikát és paradicsomot, keverd össze, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsomot érdemes kicsit összepréselni a főzés során, hogy természetes levet adjon.
Öntsd hozzá a fehérbort és a felaprított disznóbelét, majd fedd le a lábast. Főzd közepes lángon 40-45 percig, amíg a belsőség megpuhul.
A fehérbor segít lágyítani a belsőségek ízét, és különleges aromát ad az ételnek.
Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel tálalás előtt.
A petrezselyem frissessége kiemeli az étel gazdag ízét és szép színt ad a fogásnak.
Tálald a Tripas fokhagymával melegen, friss kenyérrel.
A friss kenyér segít felszívni a finom szószt, és tökéletes kísérője az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.