Tripas fokhagymával egy tálban, gazdag belsőségekkel és fokhagymával, petrezselyemmel díszítve

Tripas fokhagymával

A Tripas fokhagymával egy hagyományos portugál étel, amelynek története a 15. századra nyúlik vissza, amikor a portugál tengerészek először hozták el a világ különböző tájairól a belsőségeket. Az étel eredetileg egyszerű és olcsó fogás volt, amelyet a munkások készítettek. Az ételek középpontjában a disznó belsőségei álltak, amelyeket fokhagymával és zöldségekkel pároltak. A Tripas a portugál konyha egyik legismertebb és szeretett étele, amely azóta világszerte elterjedt. Az étel gazdag íze és egyszerű elkészíthetősége miatt kiváló választás bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Disznó belsőség (például gyomor)
6 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld paprika
3 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
100 ml Fehérbor
1 tk.
1 csipet Fehér bors
2 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A disznóbelét alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A belsőségeket alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel.

    A fokhagyma íze intenzívebb lesz, ha a vágás után néhány percet hagyod pihenni, mielőtt hozzáadod az ételhez.

    3

    Egy nagy lábasban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg üvegesek lesznek.

    Ha a hagyma nem sül egyenletesen, csökkentsd a hőt, hogy ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a zöld paprikát és paradicsomot, keverd össze, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsomot érdemes kicsit összepréselni a főzés során, hogy természetes levet adjon.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbort és a felaprított disznóbelét, majd fedd le a lábast. Főzd közepes lángon 40-45 percig, amíg a belsőség megpuhul.

    A fehérbor segít lágyítani a belsőségek ízét, és különleges aromát ad az ételnek.

    6

    Ízesítsd sóval és fehér borssal, majd szórd meg friss petrezselyemmel tálalás előtt.

    A petrezselyem frissessége kiemeli az étel gazdag ízét és szép színt ad a fogásnak.

    7

    Tálald a Tripas fokhagymával melegen, friss kenyérrel.

    A friss kenyér segít felszívni a finom szószt, és tökéletes kísérője az ételnek.