Trüffeles burger tálalva

Trüffeles Burger

A Trüffeles Burger a luxus ízvilágot csempészi a mindennapokba. A szarvasgomba intenzív aromája, a gouda sajt krémessége és a karamellizált hagyma édeskés íze tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az étel garantáltan lenyűgözi a vendégeket és felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Marhahúspogácsa
4 db Hamburgerzsemle
100 g Trüffeles majonéz
50 g Friss rukkolalevél
4 db Szeletelt gouda sajt
100 g Karamellizált hagyma
10 g Friss szarvasgomba forgács
10 ml Olívaolaj
2 csipet
1 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Fűszerezd a marhahúspogácsákat sóval és borssal mindkét oldalukon. Melegíts elő egy serpenyőt, és süsd meg őket 3-4 percig oldalanként, amíg aranybarna kéreg nem alakul ki.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérgesedjen, így a szaft benne marad. Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert kifolyik a szaftjuk.

    2

    Amikor a pogácsák majdnem elkészültek, helyezz rájuk egy szelet gouda sajtot, és fedő alatt hagyd, hogy megolvadjon.

    Ha a sajt nem olvadna meg elég gyorsan, tegyél egy kevés vizet a serpenyőbe a fedő alá. A keletkező gőz segíti az olvadást.

    3

    A karamellizált hagyma elkészítéséhez olvaszd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és párold a vékonyra szeletelt hagymát alacsony hőmérsékleten 10 percig, amíg puha és aranybarna lesz.

    A karamellizálás időigényes folyamat, ne siettesd. Ha a hagyma kezdene égni, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    4

    Pirítsd meg a hamburgerzsemléket, hogy belső felületük aranybarna és ropogós legyen.

    A zsemléket vajon vagy olívaolajon pirítsd, így még finomabb lesz. Ügyelj rá, hogy ne égjenek meg.

    5

    Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét trüffeles majonézzel, helyezd rá a rukkolát, a sajtos marhahúspogácsát, a karamellizált hagymát, és szórd meg szarvasgomba forgáccsal.

    A hozzávalók sorrendje ízlés kérdése, de a szaftos hozzávalókat (pl. paradicsom) érdemes a saláta fölé tenni, hogy a zsemle ne ázzon el.

    6

    Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal sült krumplival vagy édesburgonya hasábokkal.

    Ha a burger nagyon magas, szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy ne essen szét evés közben.