A csirkehúst tedd egy tálba, majd add hozzá az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért és egy tojást.
A friss gyömbér erősebb ízt ad, és jól passzol a csirkehúshoz. Ha nem szereted a túl erős ízt, használj kevesebb gyömbért.
Öntsd hozzá a szójaszószt, egy csipet sót, és alaposan keverd össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon a húsban.
Ha túl száraznak találod a keveréket, adj hozzá egy pici vizet vagy csirkehúslevest, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázz a keverékből kis gombócokat vagy hengereket, attól függően, hogy milyen formát szeretnél. Mindegyik kis húsgombócot rakj egy shiso levélre.
A shiso levél friss, aromás ízt ad, és remekül illik a csirkehúshoz. A levelek segítenek megőrizni a hús nedvességét a sütés során.
Melegítsd elő a serpenyőt, és adj hozzá egy evőkanál olajat. A shiso levéllel burkolt húsgombócokat helyezd a serpenyőbe, és süsd őket közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.
Ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor a hús száraz lesz. Ha szükséges, pótold az olajat a serpenyőben.
A sült tsukune-t szórd meg szezámmaggal, és tálald melegen.
A szezámmag ropogós textúrát ad a húsgombócoknak, és fokozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.