Tsukune shisoval, csirkehúsos húsgombócok shiso levelekkel, tálalva szezámmaggal

Tsukune shisoval

A tsukune a japán konyha egyik klasszikus fogása, amelyet gyakran készítenek a yakitori éttermekben. A shiso levél hozzáadása egyedülálló frissességet és ízt ad, amely tökéletesen illik a csirkehúshoz. Ezt az ételt gyakran tálalják egy kis szezámmaggal, hogy még ínycsiklandóbb legyen. A tsukune gyorsan elkészíthető, és kiváló étel egy könnyed vacsorához vagy előételként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús darált
1 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
10 db Shiso levél
1 ek. Olaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tedd egy tálba, majd add hozzá az apróra vágott zöldhagymát, fokhagymát, reszelt gyömbért és egy tojást.

    A friss gyömbér erősebb ízt ad, és jól passzol a csirkehúshoz. Ha nem szereted a túl erős ízt, használj kevesebb gyömbért.

    2

    Öntsd hozzá a szójaszószt, egy csipet sót, és alaposan keverd össze, hogy az összes hozzávaló egyenletesen eloszoljon a húsban.

    Ha túl száraznak találod a keveréket, adj hozzá egy pici vizet vagy csirkehúslevest, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    Formázz a keverékből kis gombócokat vagy hengereket, attól függően, hogy milyen formát szeretnél. Mindegyik kis húsgombócot rakj egy shiso levélre.

    A shiso levél friss, aromás ízt ad, és remekül illik a csirkehúshoz. A levelek segítenek megőrizni a hús nedvességét a sütés során.

    4

    Melegítsd elő a serpenyőt, és adj hozzá egy evőkanál olajat. A shiso levéllel burkolt húsgombócokat helyezd a serpenyőbe, és süsd őket közepes lángon 5-7 percig mindkét oldalukon, amíg szépen megpirulnak.

    Ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor a hús száraz lesz. Ha szükséges, pótold az olajat a serpenyőben.

    5

    A sült tsukune-t szórd meg szezámmaggal, és tálald melegen.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a húsgombócoknak, és fokozza az ízeket.