A csirkehúst apróra vágjuk, majd pürésítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a pürésített csirkehúst, tojást, panko morzsát, reszelt fokhagymát és gyömbért.
Ha a hús túl sűrű lenne, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.
A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a csirkehúsos keverékhez. Ízesítjük szójaszósszal, szezámolajjal, sóval és borssal.
A tavaszi hagyma friss ízt ad a gombócoknak. Ne hagyd ki, mert a fűszerek is sokkal finomabbak lesznek.
A keverékből kis gombócokat formálunk, és mindegyiket felhúzzuk egy bambusz nyársra. Forró sós vízben 5-7 percig főzzük őket.
Ha nem szeretnéd a nyársakat, készítheted őket serpenyőben is, de a vízben való főzés segít megőrizni a hús szaftosságát.
A kész gombócokat egy serpenyőben egy kis olívaolajon mindkét oldalukat pirítsuk meg, hogy szép aranybarna kérget kapjanak.
Pirítás közben ügyelj rá, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósak legyenek.
Tálalás előtt locsold meg szójaszósszal és szórd meg tavaszi hagymával és szezámmaggal.
A friss tavaszi hagyma a legjobb, mert üde ízt ad az ételnek, amit a pirítás kiemel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.