Tsukune yakitori, csirkehúsgombócok bambusz nyárson, szójaszósszal és szezámmaggal

Tsukune yakitori - csirkehúsgombóc

A tsukune yakitori a japán konyha egyik tradicionális ételének számít, amelyet gyakran tálalnak szórakozóhelyeken és éttermekben. A nyárson sült csirkehúsgombócok szójaszósszal és szezámmaggal ízesítve igazán különleges ízeket hoznak. A gyökerei Tokióig nyúlnak vissza, és gyorsan elnyerte a japán étkezési kultúra egyik kedvenc ételévé vált. A yakitori szó jelentése ‘nyárson sült’, és bármilyen húsból készíthető, de a csirke és a tsukune (csirkehúsgombóc) a leggyakoribb változat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
50 g Panko morzsa
1 db Tojás
1 db Vöröshagyma
1 ek. Friss gyömbér
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 szál Tavaszi hagyma
1 l Sós víz
1 ek. Kecsketej
1 csipet Tengeri só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst apróra vágjuk, majd pürésítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a pürésített csirkehúst, tojást, panko morzsát, reszelt fokhagymát és gyömbért.

    Ha a hús túl sűrű lenne, egy kis vizet is adhatunk hozzá, hogy könnyebben formázható legyen.

    2

    A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a csirkehúsos keverékhez. Ízesítjük szójaszósszal, szezámolajjal, sóval és borssal.

    A tavaszi hagyma friss ízt ad a gombócoknak. Ne hagyd ki, mert a fűszerek is sokkal finomabbak lesznek.

    3

    A keverékből kis gombócokat formálunk, és mindegyiket felhúzzuk egy bambusz nyársra. Forró sós vízben 5-7 percig főzzük őket.

    Ha nem szeretnéd a nyársakat, készítheted őket serpenyőben is, de a vízben való főzés segít megőrizni a hús szaftosságát.

    4

    A kész gombócokat egy serpenyőben egy kis olívaolajon mindkét oldalukat pirítsuk meg, hogy szép aranybarna kérget kapjanak.

    Pirítás közben ügyelj rá, hogy ne égjenek meg, hanem szépen ropogósak legyenek.

    5

    Tálalás előtt locsold meg szójaszósszal és szórd meg tavaszi hagymával és szezámmaggal.

    A friss tavaszi hagyma a legjobb, mert üde ízt ad az ételnek, amit a pirítás kiemel.