Készíts elő minden hozzávalót. A rizsgombócokat (tteok) tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy meglágyuljanak. A galbit vágd megfelelő darabokra.
A galbit érdemes apróbb darabokra vágni, hogy könnyebben átpuhuljon a főzés során.
A szójaszószt, a gochujangot, a cukrot és a vizet egy közepes lábasban keverd össze. Forrald fel, és hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A galbi fűszereihez érdemes egy kis fokhagymát is adni, ha szereted az intenzívebb ízeket.
Amikor a szósz elkészült, add hozzá a rizsgombócokat és a galbit. Keverd össze, majd hagyd főzni további 5-7 percig, amíg a rizsgombócok teljesen átmelegszenek és a szósz sűrűsödni kezd.
Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne ragadjon le a gombócok alatt.
Közben főzd meg a tojásokat. Tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. Hámozd meg őket.
A főtt tojásokat ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyenek túl kemények.
Tálald a tteokbokkit egy tányérra, és vágd rá a főtt tojásokat. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és azonnal tálald.
A friss zöldhagyma egy kis frissességet és roppanósságot ad a tteokbokkinak, tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.