Tteokbokki galbival, koreai rizsgombóc fűszeres szósszal, tojással és kimchivel

Tteokbokki galbival

A Tteokbokki galbival egy különleges koreai étel, amely gazdag ízvilágával és fűszerességével igazán különlegessé válik. A galbi, a koreai stílusú marhahús, különleges ízeket ad a tteokbokkinak, amely rizsgombócokkal és tojással van gazdagítva. Az étel ízvilágát a szójaszósz és a gochujang adja, miközben a kimchi frissessége tökéletesen kiegészíti az egészet. Az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy fűszeres vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tteok (rizsgombóc)
250 g Galbi (marhahús)
2 ek. Chili paszta (Gochujang)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
500 ml Víz
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
100 g Kimchi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót. A rizsgombócokat (tteok) tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy meglágyuljanak. A galbit vágd megfelelő darabokra.

    A galbit érdemes apróbb darabokra vágni, hogy könnyebben átpuhuljon a főzés során.

    2

    A szójaszószt, a gochujangot, a cukrot és a vizet egy közepes lábasban keverd össze. Forrald fel, és hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A galbi fűszereihez érdemes egy kis fokhagymát is adni, ha szereted az intenzívebb ízeket.

    3

    Amikor a szósz elkészült, add hozzá a rizsgombócokat és a galbit. Keverd össze, majd hagyd főzni további 5-7 percig, amíg a rizsgombócok teljesen átmelegszenek és a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy ne ragadjon le a gombócok alatt.

    4

    Közben főzd meg a tojásokat. Tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. Hámozd meg őket.

    A főtt tojásokat ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyenek túl kemények.

    5

    Tálald a tteokbokkit egy tányérra, és vágd rá a főtt tojásokat. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és azonnal tálald.

    A friss zöldhagyma egy kis frissességet és roppanósságot ad a tteokbokkinak, tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.