Tteokbokki jajang szósszal, koreai rizsgombóc fűszeres jajang szósszal, tojással és kimchivel

Tteokbokki jajang szósszal

A Tteokbokki jajang szósszal egy ínycsiklandó koreai étel, amely a szójaszósz és a jajangmyeon szósz gazdag ízvilágát ötvözi a rizsgombócokkal. A rizsgombócokat szaftos, fűszeres szószban pároljuk, miközben a kimchi frissessége és a főtt tojás krémessége tökéletesen kiegészítik az ételt. A jajang szósszal készült változat különlegessé teszi ezt a tradicionális koreai ételt, amely gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy fűszeres vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tteok (rizsgombóc)
3 ek. Jajangmyeon szósz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
500 ml Víz
2 db Tojás
2 szál Zöldhagyma
100 g Kimchi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készíts elő minden hozzávalót. A rizsgombócokat (tteok) tedd egy tálba, és öntsd rá forró vizet, hogy meglágyuljanak. A kimchit vágd kisebb darabokra.

    A rizsgombócoknak frissnek kell lenniük, de ha szárítottat használsz, áztasd őket legalább 10-15 percig forró vízben.

    2

    A jajangmyeon szószt, a szójaszószt, a cukrot és a vizet egy közepes lábasban keverd össze. Forrald fel, és hagyd főzni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A jajangmyeon szósz fűszeres, édes-savanykás íze tökéletesen passzol a rizsgombóchoz.

    3

    Amikor a szósz elkészült, add hozzá a rizsgombócokat és a kimchit. Keverd össze, majd hagyd főzni további 5-7 percig, amíg a rizsgombócok teljesen átmelegszenek és a szósz sűrűsödni kezd.

    Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy a gombócok ne ragadjanak le.

    4

    Közben főzd meg a tojásokat. Tedd őket forrásban lévő vízbe, és főzd 8-10 percig, majd tedd hideg vízbe, hogy lehűljenek. Hámozd meg őket.

    A főtt tojásokat ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne legyenek túl kemények.

    5

    Tálald a tteokbokkit egy tányérra, és vágd rá a főtt tojásokat. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és azonnal tálald.

    A friss zöldhagyma egy kis frissességet és roppanósságot ad a tteokbokkinak, tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízeket.