Tunnbröd árpaliszttel tálalva

Tunnbröd árpaliszttel

A Tunnbröd hagyományosan egy svéd étel, amelyet gyakran készítenek otthon, és gyakran adnak hozzá különböző töltelékeket, mint például sajt, tojás vagy zöldségek. Az árpalisztes változata különleges ízt ad neki, és egészséges alternatívát kínál a hagyományos búzalisztes változathoz képest. Ez a recept egy egyszerű és finom módja annak, hogy az árpalisztet beépítsük a mindennapi étkezéseinkbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Árpaliszt
300 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
10 g Száraz élesztő
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízbe keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt. Hagyjuk 10-15 percig állni, amíg az élesztő felfut.

    Az élesztő aktiválódása során pici buborékok keletkeznek, jelezve, hogy a folyamat jól zajlik.

    2

    Egy nagy tálba öntjük az árpalisztet, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Az élesztős víz keveréket lassan adagolva elkeverjük a liszttel.

    A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy könnyebben be tudjuk dolgozni.

    3

    Az így kapott tésztát addig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezután letakarva 1 órán át pihentetjük.

    Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de ne túl sokat, hogy ne legyen túl kemény.

    4

    Miután a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket gombóccá formáljuk.

    A gombócok mérete egyenletes legyen, hogy azonos méretű lepényeket kapjunk.

    5

    Minden gombócot vékonyra nyújtunk, kb. 2-3 mm vastagságúra. Egy serpenyőben, közepes lángon, szárazon sütjük őket, oldalanként 2-3 percig.

    Ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhat. A lepényeknek aranybarnának és puhának kell lenniük.

    6

    A kész Tunnbröd-öket egy tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kicsit pihenni, hogy megőrizzék a puhaságukat.

    Ha melegen szeretnéd tálalni, egyszerűen tedd vissza a serpenyőbe néhány másodpercre, hogy friss meleg legyen.