A vízbe keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk az élesztőt. Hagyjuk 10-15 percig állni, amíg az élesztő felfut.
Az élesztő aktiválódása során pici buborékok keletkeznek, jelezve, hogy a folyamat jól zajlik.
Egy nagy tálba öntjük az árpalisztet, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Az élesztős víz keveréket lassan adagolva elkeverjük a liszttel.
A lisztet fokozatosan add hozzá, hogy könnyebben be tudjuk dolgozni.
Az így kapott tésztát addig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ezután letakarva 1 órán át pihentetjük.
Ha a tészta túl ragacsos, egy kis lisztet adhatunk hozzá, de ne túl sokat, hogy ne legyen túl kemény.
Miután a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk és mindegyiket gombóccá formáljuk.
A gombócok mérete egyenletes legyen, hogy azonos méretű lepényeket kapjunk.
Minden gombócot vékonyra nyújtunk, kb. 2-3 mm vastagságúra. Egy serpenyőben, közepes lángon, szárazon sütjük őket, oldalanként 2-3 percig.
Ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhat. A lepényeknek aranybarnának és puhának kell lenniük.
A kész Tunnbröd-öket egy tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk kicsit pihenni, hogy megőrizzék a puhaságukat.
Ha melegen szeretnéd tálalni, egyszerűen tedd vissza a serpenyőbe néhány másodpercre, hogy friss meleg legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.