Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kicsit hűlni.
Mint a zselatinnál, itt is figyelj, hogy a tál ne érjen a vízbe, és ne forrald a csokoládét. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet vagy tejszínt.
Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot.
A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában.
Add a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, majd lassan keverd hozzá az olvasztott csokoládét.
A hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze. Ne keverd túl sokáig.
Egy tálban keverd simára a túrót 50 g cukorral, hogy krémes állagot kapj.
Használj szitán áttört túrót, hogy a krém sima legyen. Adhatsz hozzá citromhéjat vagy vaníliát is.
Öntsd a csokoládés tészta felét a tortaformába, simítsd el, majd kanalazd rá a túrókrémet. Végül öntsd rá a maradék csokoládés tésztát, és egyengesd el a tetejét.
A túrókrémet ne keverd bele a csokoládés tésztába, hanem rétegezd rá. Így szép márványos lesz a torta belseje.
Süsd a tortát 40-45 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a közepe még kissé puha marad. Hagyd kihűlni, majd szeleteld és tálald.
Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig. A tortát hagyd a formában kihűlni, mielőtt szeleteled.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.