TĂșrĂłs csokis torta szeletelve tĂĄlalva

TĂșrĂłs csokis torta

A TĂșrĂłs csokis torta a klasszikus csokolĂĄdĂ©s sĂŒtemĂ©nyek Ă©s a tĂșrĂłs Ă©dessĂ©gek tökĂ©letes talĂĄlkozĂĄsa. Ez a recept a krĂ©mes tĂșrĂłt Ă©s a gazdag csokolĂĄdĂ©s tĂ©sztĂĄt egyesĂ­ti, ami minden falatban kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs csalĂĄdi összejövetelekre vagy ĂŒnnepi alkalmakra, hiszen nemcsak finom, hanem lĂĄtvĂĄnyos is. A tĂșrĂłs rĂ©teg könnyedsĂ©ge Ă©s a csokolĂĄdĂ© intenzĂ­v Ă­ze garantĂĄltan elnyeri a vendĂ©gek tetszĂ©sĂ©t. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, szĂłrj a tetejĂ©re reszelt csokolĂĄdĂ©t vagy friss gyĂŒmölcsöt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 10
⭕ 500 g TĂșrĂł
⭕ 200 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 100 g Vaj
⭕ 150 g Cukor
⭕ 4 db Tojás
⭕ 100 g Liszt
⭕ 30 g Kakaópor
⭕ 1 tk. Vaníliakivonat
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy 22 cm-es tortaformĂĄt sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se nagyon fontos a megfelelƑ vĂ©geredmĂ©nyhez. A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a torta leragadjon.

    2

    Olvaszd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ă©s a vajat vĂ­zgƑz felett, majd hagyd kicsit hƱlni.

    Mint a zselatinnĂĄl, itt is figyelj, hogy a tĂĄl ne Ă©rjen a vĂ­zbe, Ă©s ne forrald a csokolĂĄdĂ©t. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kis tejet vagy tejszĂ­nt.

    3

    Egy tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄsokat a cukorral, majd add hozzĂĄ a vanĂ­liakivonatot.

    A tojĂĄsokat legalĂĄbb 5 percig habosĂ­tsd, hogy a tĂ©szta könnyƱ Ă©s levegƑs legyen. A vanĂ­liakivonat helyett hasznĂĄlhatsz vanĂ­liĂĄs cukrot is.

    4

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet, a kakaĂłport, a sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt.

    A szåraz hozzåvalókat érdemes åtszitålni, hogy ne legyenek csomók a tésztåban.

    5

    Add a szåraz hozzåvalókat a tojåsos keverékhez, majd lassan keverd hozzå az olvasztott csokolådét.

    A hozzĂĄvalĂłkat Ăłvatosan forgasd össze, hogy a tĂ©szta ne essen össze. Ne keverd tĂșl sokĂĄig.

    6

    Egy tĂĄlban keverd simĂĄra a tĂșrĂłt 50 g cukorral, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapj.

    HasznĂĄlj szitĂĄn ĂĄttört tĂșrĂłt, hogy a krĂ©m sima legyen. Adhatsz hozzĂĄ citromhĂ©jat vagy vanĂ­liĂĄt is.

    7

    Öntsd a csokolĂĄdĂ©s tĂ©szta felĂ©t a tortaformĂĄba, simĂ­tsd el, majd kanalazd rĂĄ a tĂșrĂłkrĂ©met. VĂ©gĂŒl öntsd rĂĄ a maradĂ©k csokolĂĄdĂ©s tĂ©sztĂĄt, Ă©s egyengesd el a tetejĂ©t.

    A tĂșrĂłkrĂ©met ne keverd bele a csokolĂĄdĂ©s tĂ©sztĂĄba, hanem rĂ©tegezd rĂĄ. Így szĂ©p mĂĄrvĂĄnyos lesz a torta belseje.

    8

    SĂŒsd a tortĂĄt 40-45 percig, amĂ­g a teteje megszilĂĄrdul, de a közepe mĂ©g kissĂ© puha marad. Hagyd kihƱlni, majd szeleteld Ă©s tĂĄlald.

    TƱprĂłbĂĄval ellenƑrizd, hogy a torta megsĂŒlt-e. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd mĂ©g pĂĄr percig. A tortĂĄt hagyd a formĂĄban kihƱlni, mielƑtt szeleteled.