Túrós csokis torta szeletelve tálalva

Túrós csokis torta

A Túrós csokis torta a klasszikus csokoládés sütemények és a túrós édességek tökéletes találkozása. Ez a recept a krémes túrót és a gazdag csokoládés tésztát egyesíti, ami minden falatban különleges élményt nyújt. Ideális választás családi összejövetelekre vagy ünnepi alkalmakra, hiszen nemcsak finom, hanem látványos is. A túrós réteg könnyedsége és a csokoládé intenzív íze garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, szórj a tetejére reszelt csokoládét vagy friss gyümölcsöt!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
500 g Túró
200 g Étcsokoládé
100 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Liszt
30 g Kakaópor
1 tk. Vaníliakivonat
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos a megfelelő végeredményhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kicsit hűlni.

    Mint a zselatinnál, itt is figyelj, hogy a tál ne érjen a vízbe, és ne forrald a csokoládét. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis tejet vagy tejszínt.

    3

    Egy tálban keverd habosra a tojásokat a cukorral, majd add hozzá a vaníliakivonatot.

    A tojásokat legalább 5 percig habosítsd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A vaníliakivonat helyett használhatsz vaníliás cukrot is.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában.

    5

    Add a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, majd lassan keverd hozzá az olvasztott csokoládét.

    A hozzávalókat óvatosan forgasd össze, hogy a tészta ne essen össze. Ne keverd túl sokáig.

    6

    Egy tálban keverd simára a túrót 50 g cukorral, hogy krémes állagot kapj.

    Használj szitán áttört túrót, hogy a krém sima legyen. Adhatsz hozzá citromhéjat vagy vaníliát is.

    7

    Öntsd a csokoládés tészta felét a tortaformába, simítsd el, majd kanalazd rá a túrókrémet. Végül öntsd rá a maradék csokoládés tésztát, és egyengesd el a tetejét.

    A túrókrémet ne keverd bele a csokoládés tésztába, hanem rétegezd rá. Így szép márványos lesz a torta belseje.

    8

    Süsd a tortát 40-45 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a közepe még kissé puha marad. Hagyd kihűlni, majd szeleteld és tálald.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta megsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, süsd még pár percig. A tortát hagyd a formában kihűlni, mielőtt szeleteled.