BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0) ▼
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy 22 cm-es tortaformĂĄt sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se nagyon fontos a megfelelĆ vĂ©geredmĂ©nyhez. A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a torta leragadjon.
Olvaszd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t Ă©s a vajat vĂzgĆz felett, majd hagyd kicsit hƱlni.
Mint a zselatinnĂĄl, itt is figyelj, hogy a tĂĄl ne Ă©rjen a vĂzbe, Ă©s ne forrald a csokolĂĄdĂ©t. Ha tĂșl sƱrƱ, adj hozzĂĄ egy kis tejet vagy tejszĂnt.
Egy tĂĄlban keverd habosra a tojĂĄsokat a cukorral, majd add hozzĂĄ a vanĂliakivonatot.
A tojĂĄsokat legalĂĄbb 5 percig habosĂtsd, hogy a tĂ©szta könnyƱ Ă©s levegĆs legyen. A vanĂliakivonat helyett hasznĂĄlhatsz vanĂliĂĄs cukrot is.
Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a lisztet, a kakaĂłport, a sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt.
A szåraz hozzåvalókat érdemes åtszitålni, hogy ne legyenek csomók a tésztåban.
Add a szåraz hozzåvalókat a tojåsos keverékhez, majd lassan keverd hozzå az olvasztott csokolådét.
A hozzĂĄvalĂłkat Ăłvatosan forgasd össze, hogy a tĂ©szta ne essen össze. Ne keverd tĂșl sokĂĄig.
Egy tĂĄlban keverd simĂĄra a tĂșrĂłt 50 g cukorral, hogy krĂ©mes ĂĄllagot kapj.
HasznĂĄlj szitĂĄn ĂĄttört tĂșrĂłt, hogy a krĂ©m sima legyen. Adhatsz hozzĂĄ citromhĂ©jat vagy vanĂliĂĄt is.
Ăntsd a csokolĂĄdĂ©s tĂ©szta felĂ©t a tortaformĂĄba, simĂtsd el, majd kanalazd rĂĄ a tĂșrĂłkrĂ©met. VĂ©gĂŒl öntsd rĂĄ a maradĂ©k csokolĂĄdĂ©s tĂ©sztĂĄt, Ă©s egyengesd el a tetejĂ©t.
A tĂșrĂłkrĂ©met ne keverd bele a csokolĂĄdĂ©s tĂ©sztĂĄba, hanem rĂ©tegezd rĂĄ. Ăgy szĂ©p mĂĄrvĂĄnyos lesz a torta belseje.
SĂŒsd a tortĂĄt 40-45 percig, amĂg a teteje megszilĂĄrdul, de a közepe mĂ©g kissĂ© puha marad. Hagyd kihƱlni, majd szeleteld Ă©s tĂĄlald.
TƱprĂłbĂĄval ellenĆrizd, hogy a torta megsĂŒlt-e. Ha a tƱre ragad a tĂ©szta, sĂŒsd mĂ©g pĂĄr percig. A tortĂĄt hagyd a formĂĄban kihƱlni, mielĆtt szeleteled.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.