TĂșrĂłs-narancsos linzer porcukorral meghintve

TĂșrĂłs-narancsos linzer

A tĂșrĂłs-narancsos linzer egy kĂŒlönleges sĂŒtemĂ©ny, amely az osztrĂĄk-magyar konyha hagyomĂĄnyos linzer tĂ©sztĂĄjĂĄt ötvözi a friss tĂșrĂł Ă©s narancs citrusos Ă­zĂ©vel. A linzerek eredetileg az egyik legrĂ©gebbi sĂŒtemĂ©nyfajtĂĄk közĂ© tartoznak, amelyeket ĂŒnnepi alkalmakra vagy csalĂĄdi összejövetelekre kĂ©szĂ­tettek. A tĂșrĂłs töltelĂ©k lĂĄgy textĂșrĂĄja Ă©s a narancs frissessĂ©ge igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© teszi ezt a sĂŒtemĂ©nyt. Ha egy igazĂĄn omlĂłs, Ă©des Ă©s gyĂŒmölcsös desszertet keresel, akkor ez a linzer tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 8
⭕ 250 g Liszt
⭕ 150 g Vaj
⭕ 80 g Porcukor
⭕ 2 db Tojássárgája
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 tk. NarancshĂ©j (reszelt)
⭕ 200 g TĂșrĂł
⭕ 50 g Tejföl
⭕ 50 ml NarancslĂ© (frissen facsart)
⭕ 1 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 3 ek. Lekvár (narancs vagy barack)
⭕ 20 g Porcukor a tetejĂ©re

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a porcukrot, a vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂŒtƑport keverd össze egy nagy tĂĄlban.

    A sĂŒtƑport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlodjon el a tĂ©sztĂĄban.

    2

    Add hozzå a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal morzsold el a tésztåban.

    A vaj legyen nagyon hideg, Ă©s gyorsan dolgozz, hogy ne olvadjon meg a kezed melegĂ©tƑl.

    3

    Tedd bele a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄt Ă©s a reszelt narancshĂ©jat, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt, amĂ­g homogĂ©n ĂĄllagot nem kapsz.

    Csak a narancs hĂ©jĂĄnak a kĂŒlsƑ, szĂ­nes rĂ©szĂ©t reszeld le, a fehĂ©r rĂ©sz keserƱ lehet.

    4

    Csomagold fĂłliĂĄba Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 30 percre pihenni.

    A hƱtĂ©s segĂ­t, hogy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.

    5

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, majd nyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt kb. 3 mm vastagra, Ă©s szaggass belƑle korongokat.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le.

    6

    Helyezd a linzereket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire, Ă©s sĂŒsd 10-12 percig, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna nem lesz.

    Figyelj a sĂŒtĂ©si idƑre, mert könnyen megĂ©ghet.

    7

    A tĂșrĂłt keverd össze a tejföllel Ă©s a frissen facsart narancslĂ©vel, majd hagyd hƱtƑben 10 percig ĂĄllni.

    A töltelĂ©khez hasznĂĄlj krĂ©mes tĂșrĂłt.

    8

    Ha a linzerek kihƱltek, kend meg a felĂŒket narancslekvĂĄrral, majd kanalazz rĂĄ egy kis tĂșrĂłs töltelĂ©ket.

    A narancslekvĂĄr helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs citrusos lekvĂĄrt is.

    9

    Helyezz rĂĄ egy mĂĄsik linzertetƑt, majd szitĂĄlj porcukrot a tetejĂ©re.

    A porcukrot közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd rĂĄ, hogy ne olvadjon el.

    10

    Szeletelve vagy egĂ©szben tĂĄlald, Ă©s Ă©lvezd ezt a kĂŒlönleges tĂșrĂłs-narancsos linzert!

    Porcukorral meghintve még mutatósabb.