Túrós-narancsos linzer porcukorral meghintve

Túrós-narancsos linzer

A túrós-narancsos linzer egy különleges sütemény, amely az osztrák-magyar konyha hagyományos linzer tésztáját ötvözi a friss túró és narancs citrusos ízével. A linzerek eredetileg az egyik legrégebbi süteményfajták közé tartoznak, amelyeket ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre készítettek. A túrós töltelék lágy textúrája és a narancs frissessége igazán különlegessé teszi ezt a süteményt. Ha egy igazán omlós, édes és gyümölcsös desszertet keresel, akkor ez a linzer tökéletes választás!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
150 g Vaj
80 g Porcukor
2 db Tojássárgája
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Narancshéj (reszelt)
200 g Túró
50 g Tejföl
50 ml Narancslé (frissen facsart)
1 tk. Sütőpor
3 ek. Lekvár (narancs vagy barack)
20 g Porcukor a tetejére

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport keverd össze egy nagy tálban.

    A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlodjon el a tésztában.

    2

    Add hozzá a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal morzsold el a tésztában.

    A vaj legyen nagyon hideg, és gyorsan dolgozz, hogy ne olvadjon meg a kezed melegétől.

    3

    Tedd bele a tojássárgáját és a reszelt narancshéjat, majd gyúrd össze a tésztát, amíg homogén állagot nem kapsz.

    Csak a narancs héjának a külső, színes részét reszeld le, a fehér rész keserű lehet.

    4

    Csomagold fóliába és tedd a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.

    A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    5

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagra, és szaggass belőle korongokat.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le.

    6

    Helyezd a linzereket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 10-12 percig, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    Figyelj a sütési időre, mert könnyen megéghet.

    7

    A túrót keverd össze a tejföllel és a frissen facsart narancslével, majd hagyd hűtőben 10 percig állni.

    A töltelékhez használj krémes túrót.

    8

    Ha a linzerek kihűltek, kend meg a felüket narancslekvárral, majd kanalazz rá egy kis túrós tölteléket.

    A narancslekvár helyett használhatsz más citrusos lekvárt is.

    9

    Helyezz rá egy másik linzertetőt, majd szitálj porcukrot a tetejére.

    A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne olvadjon el.

    10

    Szeletelve vagy egészben tálald, és élvezd ezt a különleges túrós-narancsos linzert!

    Porcukorral meghintve még mutatósabb.