A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főzni 600 ml vízben. Főzd 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.
Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön el.
A disznókarajt sózd, borsozd, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd. A morzsázott húsokat süsd meg 180°C-on előmelegített olajban, amíg szép aranybarna színt kapnak (kb. 4-5 perc).
A zsemlemorzsa a titok: ropogós lesz, ha a hús teljes felületét bevonod, és nem hagyod túl sülni.
Amíg a hús sül, aprítsd fel az umeboshi szilvákat és készítsd el a katsu mártást.
Az umeboshi szilva különleges savanykás ízt ad a ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a sülthús édességét.
Amikor a hús elkészült, helyezd egy vágódeszkára, majd vágd fel csíkokra.
A húsnak éppen megfelelően ropogósnak és omlósnak kell lennie, hogy a szeletek ne essenek szét.
A rizst tálald egy mély tányérban, majd helyezd a tetejére a felvágott hússzeleteket. Tálald az umeboshi szilvával és katsu mártással.
Ha szeretnéd extra ízesebbé tenni, egy kis extra katsu mártást is önthetsz a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.