Umeboshi savanyított szilvával töltött katsudon tálalva, ínycsiklandó aranybarna húsokkal.

Umeboshi savanyított szilva töltelékű katsudon

A katsudon egy tradicionális japán étel, amelyet általában rizsre helyezett sült sertéshússal tálalnak. Az \'ume\' szó a japán szilvát jelöli, és az umeboshi, azaz savanyított szilva, egy érdekes és szokatlan ízt ad a klasszikus katsudonnak. Az ételt a japán konyha egyik ikonjának tekintik, és különleges változatban kínálják, amely az édes és savanyú ízeket tökéletes harmóniába hozza. Az umeboshi szilva a sült hús mellé egy különleges frissességet ad, míg a katsu mártás még intenzívebbé teszi a gazdag ízvilágot. Az étel igazi japán élvezet, amely könnyen elkészíthető otthon is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Disznókaraj
3 ek. Mogyoróolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
50 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
4 ek. Katsu mártás
3 db Umeboshi (savanyított szilva)
300 g Rizs
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, majd tedd fel főzni 600 ml vízben. Főzd 10-15 percig, amíg a rizs megpuhul és felszívja a vizet.

    Ne keverd meg a rizst főzés közben, hogy ne törjön el.

    2

    A disznókarajt sózd, borsozd, majd először lisztbe, utána felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd. A morzsázott húsokat süsd meg 180°C-on előmelegített olajban, amíg szép aranybarna színt kapnak (kb. 4-5 perc).

    A zsemlemorzsa a titok: ropogós lesz, ha a hús teljes felületét bevonod, és nem hagyod túl sülni.

    3

    Amíg a hús sül, aprítsd fel az umeboshi szilvákat és készítsd el a katsu mártást.

    Az umeboshi szilva különleges savanykás ízt ad a ételnek, amely tökéletesen kiegészíti a sülthús édességét.

    4

    Amikor a hús elkészült, helyezd egy vágódeszkára, majd vágd fel csíkokra.

    A húsnak éppen megfelelően ropogósnak és omlósnak kell lennie, hogy a szeletek ne essenek szét.

    5

    A rizst tálald egy mély tányérban, majd helyezd a tetejére a felvágott hússzeleteket. Tálald az umeboshi szilvával és katsu mártással.

    Ha szeretnéd extra ízesebbé tenni, egy kis extra katsu mártást is önthetsz a tetejére.