Unni appam, banánnal és kókuszreszelékkel, aranybarnára sütve

Unni appam

Az unni appam egy hagyományos indiai desszert, amelyet a dél-indiai konyhában készítenek. Az étel alapja a rizsliszt és a banán, melyek tökéletesen harmonizálnak a kókusz ízével, így egy lágy, édes süteményt eredményeznek. Ezt a finomságot gyakran ünnepi alkalmakkor tálalják, mivel az étel gazdag és ínycsiklandó. A banán és a kókusz kombinációja egy olyan ízélményt ad, amely minden falatnál elvarázsol. Ha egy egyszerű, de különleges desszertre vágysz, az unni appam tökéletes választás. Készíthető gyorsan és egyszerűen, mégis elegáns desszertként szolgálhat egy étkezés végén.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
2 db Banán
50 g Kókuszreszelék
40 g Cukor
100 ml Tej
1 db Tojás
0.5 tk.
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A banánokat hámozd meg és egy villával pürésítsd össze egy tálban.

    A pürésítés segít abban, hogy a banán könnyen elvegyüljön a többi hozzávalóval, és sima tésztát kapj.

    2

    A rizslisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a cukrot, kókuszreszeléket és a sót. Jól keverd össze.

    Ha a rizsliszt csomós, szitáld át, hogy sima, homogén tésztát kapj.

    3

    Üsd fel a tojást, és add a rizslisztes keverékhez, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A tojás hozzáadása segít összefogni a tésztát, így könnyebb lesz sütni.

    4

    Ezután add hozzá a pürésített banánt a tésztához, és keverd el alaposan.

    A banán természetes édességet ad a tésztának, és segít, hogy az appam puhább legyen.

    5

    A keveréket hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a rizsliszt megduzzadjon.

    A pihentetés alatt a tészta jobban összeér, és könnyebben formázható lesz.

    6

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat. Kanállal adagolj a tésztából, hogy kis halmokat formálj.

    A serpenyő melegítésével a tészta egyenletesebben fog sülni, és nem fog túlzottan tapadni.

    7

    Süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.

    Ha túl gyorsan sütöd, az appam kívül túl barnulhat, miközben belül nyers marad. Ne süsd túl!