A banánokat hámozd meg és egy villával pürésítsd össze egy tálban.
A pürésítés segít abban, hogy a banán könnyen elvegyüljön a többi hozzávalóval, és sima tésztát kapj.
A rizslisztet egy tálba szitáld, majd add hozzá a cukrot, kókuszreszeléket és a sót. Jól keverd össze.
Ha a rizsliszt csomós, szitáld át, hogy sima, homogén tésztát kapj.
Üsd fel a tojást, és add a rizslisztes keverékhez, majd öntsd hozzá a tejet és az olajat. Jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A tojás hozzáadása segít összefogni a tésztát, így könnyebb lesz sütni.
Ezután add hozzá a pürésített banánt a tésztához, és keverd el alaposan.
A banán természetes édességet ad a tésztának, és segít, hogy az appam puhább legyen.
A keveréket hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a rizsliszt megduzzadjon.
A pihentetés alatt a tészta jobban összeér, és könnyebben formázható lesz.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és kenj bele egy kevés olajat. Kanállal adagolj a tésztából, hogy kis halmokat formálj.
A serpenyő melegítésével a tészta egyenletesebben fog sülni, és nem fog túlzottan tapadni.
Süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.
Ha túl gyorsan sütöd, az appam kívül túl barnulhat, miközben belül nyers marad. Ne süsd túl!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.