Vaníliás cider bögrében

Vaníliás cider

A vaníliás cider egy klasszikus téli ital, amely melegséget és fűszeres aromát hoz a hideg napokra. Az alma cider és a vanília természetes édessége remekül kiegészíti egymást, míg a fahéj és a szegfűszeg további rétegekkel gazdagítja az ízeket. Ezt az italt az ünnepi összejöveteleken is szívesen fogyasztják, különleges, de mégis egyszerű elkészíthetősége miatt. Tipp: Ha intenzívebb vanília ízre vágysz, használhatsz vaníliakivonatot is a vaníliarúd mellett.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
170 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
1 db Vaníliarúd
1 db Fahéjrúd
3 ek. Méz
1 db Narancs
5 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vaníliarudat hosszában vágd fel, és kapard ki a belsejét, hogy a vaníliaaroma intenzívebben érvényesüljön.

    A vaníliarúd kikapart belsejét (a magokat) és a rudat is tedd a ciderbe, mert a rúd is ad ízt. A kikapart magokat azonnal használd fel, ne hagyd állni, mert elveszítik az aromájukat.

    2

    A narancsot mosd meg alaposan, majd vágd vékony szeletekre.

    Használj kezeletlen narancsot, vagy alaposan súrold le a héját, hogy eltávolítsd a viaszréteget és a szennyeződéseket.

    3

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, majd tedd közepes lángra melegedni.

    Válassz jó minőségű, természetes alma cidert a legjobb ízhatás érdekében. Kerüld a hozzáadott cukrot vagy mesterséges aromákat tartalmazó termékeket.

    4

    Add hozzá a vaníliarudat és a kikapart magokat, a fahéjrudat, a szegfűszeget és a narancs szeleteket a lábosba.

    A fűszereket teatojásba vagy gézzacskóba is teheted, így könnyebb lesz eltávolítani őket a végén.

    5

    Lassan melegítsd fel a cidert, de ne hagyd forrni, hogy az ízek összeérjenek. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

    A forralás elkerülése azért fontos, mert a magas hőmérsékleten a cider elveszítheti az aromáját, és a fűszerek is keserűvé válhatnak.

    6

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik a ciderben.

    A méz helyett használhatsz más édesítőszert is, például juharszirupot vagy agavé szirupot, de a méz egyedi ízt ad a cidernek.

    7

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és a narancshéjat.

    Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a szűréshez, hogy a legapróbb részecskéket is eltávolítsd.

    8

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy szelet naranccsal vagy egy kis fahéjjal.

    A poharakat előmelegítheted, hogy a cider tovább maradjon meleg. Kínálhatsz mellé kekszet vagy más aprósüteményt.