Főzz le egy adag erős espresso kávét, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.
Fontos, hogy a kávé teljesen kihűljön, mielőtt a turmixgépbe kerül, mert különben megolvasztja a jeget.
Egy turmixgépbe tedd bele a jégkockákat, a hideg tejet, a mézet és a vanília kivonatot.
A legjobb eredmény érdekében használj magas zsírtartalmú tejet, ez krémesebb állagot biztosít.
Öntsd hozzá a kihűlt espresso kávét, majd turmixold simára, amíg habos állagot nem kapsz.
Ha a frappé túl sűrű, adj hozzá egy kevés tejet. Ha túl híg, tegyél bele még néhány jégkockát.
Öntsd a keveréket egy magas pohárba, és hagyd kicsit leülepedni, hogy a habos réteg kialakuljon a tetején.
Ha szeretnéd, díszítheted a tetejét egy kis tejszínhabbal vagy csokoládé reszelékkel.
Ha szeretnéd, nyomj rá egy adag tejszínhabot, majd szórd meg csokoládé reszelékkel.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is, ha vegán frappét szeretnél készíteni.
Tálald azonnal, hidegen, szívószállal vagy kanállal, és élvezd a krémes, vaníliás frappét.
A frappét azonnal tálald, mert a jég idővel elolvad, és az ital hígabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.