Vatapá de camarão tálalva garnélával, kókusztejjel és friss fűszerekkel

Vatapá de camarão

A Vatapá de camarão a brazil konyha egyik legismertebb ételének, a vatapá-nak egy tengeri ételes változata, amely garnélával készül. Az étel gazdag kókusztejjel, friss fűszerekkel és a garnéla édes ízével készül, és egy igazán különleges, tápláló ételt biztosít minden alkalomra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnéla
400 ml Kókusztej
150 g Fűszeres kenyér
4 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 db Pimento (csípős paprika)
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Fűszeres kenyér (eláztatott)
1 db Lime
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, ha szükséges, hámozd meg és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A garnélát frissen válaszd, hogy az étel íze a legfinomabb legyen.

    2

    A fűszeres kenyeret tedd egy tálba, és önts rá egy kis vizet, hogy megpuhuljon. Hagyd ázni pár percig, majd nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    A kenyér áztatása segít, hogy a vatapá krémesebb legyen.

    3

    A vöröshagymát, paradicsomot, fokhagymát és a pimentót apróra vágd.

    A pimentót használhatod erősebb változatban is, ha szeretnéd fokozni a fűszerességet.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a pimentót 5-7 percig.

    A hagyma és a fokhagyma pirítása az alapja a gazdag ízeknek.

    5

    Add hozzá a fűszeres kenyeret, majd öntsd rá a kókusztejet, és főzd az egészet alacsony lángon, amíg a kenyér teljesen szét nem esik.

    A kókusztej gazdag íze adja meg a vatapá jellegzetes krémes állagát.

    6

    Hozzáadd a garnélákat és főzd további 10-15 percig, amíg a garnéla teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl a garnélát, hogy megőrizze a frissességét és finom textúráját.

    7

    Friss lime levével és apróra vágott korianderrel tálald.

    A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a gazdag kókusztejhez és a garnélához.