Vatapá de peixe com amendoim, gazdag kókusztejes mogyorós halétel friss rizs kíséretében

Vatapá de peixe com amendoim

A Vatapá de peixe egy hagyományos brazil étel, amely Bahia állam kultúrájából származik. Az étel gazdag ízvilága a kókusztej, a pörkölt földimogyoró és a fűszerek tökéletes egyensúlyából ered. A hagyományos étel halat és rizst tartalmaz, amit mogyoróval és zöldségekkel gazdagítanak, a végén egy finom, sűrű szószba áztatva. A Vatapá de peixe ideális választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a brazil konyha egyik legnépszerűbb ételét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Hal (például tőkehal vagy tilápia)
100 g Pörkölt földimogyoró
200 ml Kókusztej
2 szelet Pão de forma (fehér kenyér)
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
1 db Paradicsom
1 db Lime leve
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A kenyér héját távolítsd el, és áztasd meg a kókusztejben.

    A halat ne főzd túl, hogy ne száradjon ki. Ha fagyasztott halat használsz, előtte olvaszd fel alaposan.

    2

    A pörkölt földimogyorót egy turmixgépben vagy mozsárban őröld finomra, hogy pasztát kapj.

    A mogyorót ne őröld túl finomra, hogy megőrizze egy kis roppanós állagát a végső ételben.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot szintén kockázd fel.

    A paprika és paradicsom egyaránt édes, és segítenek egyensúlyozni az étel gazdag ízét.

    4

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot 3-4 percig.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket és színüket.

    5

    Add hozzá a halat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal kezd megpuhulni.

    A halat ne keverd túl, hogy ne essen szét, hanem hagyd, hogy a darabok szépen egyben maradjanak.

    6

    Add hozzá a mogyorópasztát, a lime levét, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd tovább 5 percig.

    A lime frissességet ad, és segít a mogyoró ízének kiemelésében.

    7

    Amikor az étel jól összeér, tálald melegen, friss rizs kíséretében.

    A vatapá de peixe ideális párosítása a rizs, mivel az magába szívja a gazdag, mogyorós szószt.