A halat alaposan tisztítsd meg, majd vágd kisebb darabokra. A kenyér héját távolítsd el, és áztasd meg a kókusztejben.
A halat ne főzd túl, hogy ne száradjon ki. Ha fagyasztott halat használsz, előtte olvaszd fel alaposan.
A pörkölt földimogyorót egy turmixgépben vagy mozsárban őröld finomra, hogy pasztát kapj.
A mogyorót ne őröld túl finomra, hogy megőrizze egy kis roppanós állagát a végső ételben.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot szintén kockázd fel.
A paprika és paradicsom egyaránt édes, és segítenek egyensúlyozni az étel gazdag ízét.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, paprikát és paradicsomot 3-4 percig.
Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket és színüket.
Add hozzá a halat, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hal kezd megpuhulni.
A halat ne keverd túl, hogy ne essen szét, hanem hagyd, hogy a darabok szépen egyben maradjanak.
Add hozzá a mogyorópasztát, a lime levét, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd tovább 5 percig.
A lime frissességet ad, és segít a mogyoró ízének kiemelésében.
Amikor az étel jól összeér, tálald melegen, friss rizs kíséretében.
A vatapá de peixe ideális párosítása a rizs, mivel az magába szívja a gazdag, mogyorós szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.