Vatapá de peixe com azeite de dendê, halas étel díszítve friss korianderrel

Vatapá de peixe com azeite de dendê

A Vatapá de peixe com azeite de dendê a brazil konyha egyik tradicionális étke, amely kókusztejet, dendé olajat és friss halat tartalmaz. A dendé olaj, mely a pálmavirág olajából készül, jellegzetes ízt ad az ételnek, és elengedhetetlen része az autentikus vatapá készítésének.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Hal filé (fehér hal, pl. tőkehal vagy tilápia)
400 ml Kókusztej
100 g Párolt rizs
2 ek. Dendé olaj (pálmaviolaj)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt bors
1 db Friss chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd félretesszük.

    A halat előre pácolni segít, hogy jobban átjárja az íz.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd a dendé olajban egy nagy serpenyőben megpirítjuk.

    Ne hagyjuk, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat.

    3

    Adjuk hozzá a kókusztejet, a pirospaprikát és a párolt rizst. Keverjük jól össze, majd főzzük közepes lángon 10-15 percig.

    A rizs a szaftot felszívja, és gazdag textúrát ad a végső ételnek.

    4

    A halat is hozzáadjuk a keverékhez, és főzzük további 10 percig, amíg a hal megpuhul.

    Ha a hal túl sokáig fő, könnyen szétmállik, így figyeljünk a főzés idejére.

    5

    Tálalás előtt friss korianderrel és chili szeletekkel díszítjük.

    A koriander friss íze és a chili pikáns íze tökéletesen kiegészíti a gazdag halas szószt.